fbpx

Erasmus και Ποδόσφαιρο

Μια φορά και ένα καιρό ένας Ελληνοκύπριος βρήκε έναν συμπατριώτη του, δύο Ιταλούς, έναν Τσέχο, έναν Άγγλο, έναν Ισπανό και έναν Ολλανδό. Ακούγεται σαν ανέκδοτο ε; Και όμως είναι μια πολύ όμορφη ποδοσφαιρική και όχι μόνο ιστορία.

 

Ανακηρύχτηκε η έναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Αμέσως σκέφτηκα ότι δεν γίνεται να μη λάβω μέρος! Το επόμενο ερώτημα για εμένα ήταν η επιλογή των συμπαικτών μου. Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να κάνω κάτι αντισυμβατικό, ήθελα να σπάσω την αλυσίδα του φυσιολογικού και του αναμενόμενου. Πρότεινα σε παιδιά από το πρόγραμμα Erasmus να λάβουν μέρος, για να αποδείξουμε ότι σαν μείγμα λαών μπορούμε να κάνουμε πολλά. Ακόμα και να διακριθούμε σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν ντόπιοι φοιτητές, που γνωρίζονται πολλά χρόνια και, φυσικά, αγωνίζονται μαζί ξέροντας καλά ο ένας τις κινήσεις του άλλου.

10256307_10202018421604321_190071253001575702_n

Αλήθεια σας λέω, τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Μέσω μιας κοινής γλώσσας, καταφέρνεις να συνεννοηθείς, να ανταλλάξεις απόψεις για πληθώρα θεμάτων και στο τέλος να γίνεις φίλος με τόσα διαφορετικά άτομα. Ο αθλητισμός σε βοηθάει να αντιληφθείς πως δεν υπάρχει κάτι να χωρίσουν οι άνθρωποι. Ενωμένοι σαν μια γροθιά λοιπόν, καταφέραμε σαν ομάδα να βγούμε πρώτοι στον όμιλο και έπειτα να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στον ημιτελικό του πρωταθλήματος. Η χαρά τεράστια, οι εντυπώσεις πολύ θετικές. Παιδιά τα οποία δεν γνώριζα  λίγο καιρό πριν, παιδιά από κάθε γωνιά της Ευρώπης, με έχουν βοηθήσει να φτάσω κοντά στο τρόπαιο. Όχι και άσχημα.. Εν τέλει, καταλάβαμε την τρίτη θέση, επικρατώντας στο μικρό τελικό 6-0. Ναι, έχουμε γίνει μια παρέα. Ναι, έπειτα από κάθε νίκη γιορτάζουμε όλοι μαζί στη Λευκωσία.

2GHdRDg

 

Ανταλλαγή κουλτούρας, γνώση για ενδιαφέροντα θέματα άλλων χωρών:

… Και φυσικά ραντεβού για διακοπές σε κάποια χώρα, άγνωστο σε ποια! Ας ανοιχτούμε σε νέες αντιλήψεις, μιας και κρύβουν συγκινήσεις και πολλές εκπλήξεις. Τι ωραίο να σκέφτεσαι ότι αύριο ο Rodrigo, o Tim και τα υπόλοιπα παιδιά θα έχουν ένα μετάλλιο για σουβενίρ από τη διαμονή τους στην Κύπρο;! Διότι είναι και αυτό μια διαφήμιση για το νησί μας. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα εμείς οι νέοι, ας πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Ας βοηθήσουμε επίσης τους ξένους φοιτητές με όποιον τρόπο μπορούμε, να αγαπήσουν τους κατοίκους και τα μέρη της πατρίδας μας. Δεν είναι μόνο το διάβασμα των μαθημάτων στο μενού του πανεπιστημίου, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούν να μας γεμίσουν.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending