fbpx

UCY: Λειτουργία και Δράσεις Προγράμματος Εθελοντών Φοιτητών (ΠΕΦ)

Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ), στο πλαίσιο στοχευμένηςπροσπάθειας για ανάπτυξη και προώθηση του εθελοντισμού ανάμεσα στους φοιτητές, αποφάσισε τη λειτουργία Προγράμματος Εθελοντών Φοιτητών (ΠΕΦ), με 43 συμμετέχοντες εθελοντές/τριες φοιτητές/τριες.

Στόχος του Προγράμματος είναι η εθελοντική συμβολή των φοιτητών σε δραστηριότητες εντός και εκτός του Πανεπιστημίου, μέσω των οποίων οι φοιτητές μας θα έχουν την ευκαιρία για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και απόκτηση πλούσιων εμπειριών μάθησης.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι πρώτες δράσεις του Εαρινού Εξαμήνου 2013-2014, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος.

1. Εκστρατεία Καθαρισμού χώρων του Πανεπιστημίου Κύπρου, 06 Απριλίου 2014.

Μέλη του ΠΕΦ έλαβαν μέρος στην εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ», η οποία διοργανώθηκε από την Ομάδα του “Let’s do it Cyprus!”, υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Ιωάννας Παναγιώτου.

2. Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζαράκι Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών Πανεπιστημίου Κύπρου, 02-16 Απριλίου 2014

Εθελοντές/τριες Φοιτητές/τριες πρόσφεραν με μεγάλη προθυμία και ενθουσιασμό την πολύτιμή τους βοήθεια στην ετοιμασία και πώληση των πασχαλινών ειδών που διατέθηκαν στο Φιλανθρωπικό Πασχαλινό Παζαράκι, που διοργανώθηκε από τηνΥπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, στις 02-16 Απριλίου 2014. Όλα τα καθαρά έσοδα, ύψους €600 θα κατατεθούν για οικονομική ενίσχυση του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών.

3.«ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2014», 9 και 10 Απριλίου 2014

 Η συμβολή μελών του ΠΕΦ ήταν καθοριστική στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης «ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2014», που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το διήμερο 9 και 10 Απριλίου 2014 από το Γραφείο Σταδιοδρομίας της ΥΣΦΜΣτην εκδήλωση  συμμετείχαν μεταξύ άλλων 48 Επιχειρήσεις και Οργανισμοί21 ομιλητές/ειδικοί στον τομέα τους, και πέραν των 600 επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, οι Εθελοντές/τριες Φοιτητές/τριες εργάστηκαν με ζήλο κατά την προετοιμασία και διαφήμιση της εκδήλωσης, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης που διεξάχθηκε.

4. “Στηρίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας και άλλες Φιλανθρωπικές Πρωτοβουλίες με ΓΝΩΣΗ!”, 30 Απριλίου 2014

 Μέλη του ΠΕΦ μαζί με τον κ. Φίλιππο Παττούρα, Προϊστάμενο Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, εκπροσώπησαν το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην εκδήλωση, η οποίαπραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2014 στο Ξενοδοχείο Atrium Zenon, Λάρνακα,από το Σύνδεσμο Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (CyHRMAκαι ROTARACTClub Λάρνακα Κίτιον. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση όλων των οικογενειών που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας, για ευκαιρίες σπουδών, καθώς επίσης και ορθή προετοιμασία για εξεύρεση εργασίας.

5. Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας

Μέλη ΠΕΦ ενισχύουν το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας, το οποίο μέχρι στιγμής στηρίζει 560 οικογένειες, με την παραλαβή και καταχώρηση αιτήσεων για βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και ενημέρωση αιτητών για τααποτελέσματα αξιολόγησης.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από δράσεις του Εαρινού Εξαμήνου 2013-2014:

volunteer_ucy4 volunteer_ucy2 volunteer_ucy1

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending