fbpx

UCY: Ωκεανογραφικό Κέντρο πέτυχε την 1η ερευνητική επιχορήγηση

Επιχορήγηση έρευνας στο νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο Ορίζοντας 2020 πέτυχε το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, πέτυχε την πρώτη επιχορήγηση ερευνητικού προγράμματός, του MyOCEAN-FO με συντονιστή τον Αναπλ. Διευθυντή του Κέντρου Δρ Γιώργο Ζωδιάτη, κάτω από το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 (HORIZON 2020). Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη συνέχιση της ανάπτυξης των επιχειρησιακών ωκεανογραφικών προγνώσεων και την υποβοήθηση των θαλάσσιων εφαρμογών που αφορούν στην ασφάλεια ναυσιπλοΐας, θαλάσσιοι πόροι, θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον και αλλαγή κλίματος.

Capture

Ο προϋπολογισμός του έργου MyOcean FO ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια Ευρώ για την περίοδο 1 Οκτωβρίου 2014 μέχρι το τέλος Μαρτίου 2015. Ο προϋπολογισμός για το Ωκεανογραφικό Κέντρο είναι 67.500 Ευρώ και θα καλύψει τα έξοδα για εργοδότηση δύο επιστημόνων.  Το Ωκεανογραφικό Κέντρο είναι υπεύθυνο για θέματα της θαλάσσιας επιχειρησιακής ωκεανογραφικής πρόγνωσης στην Ανατολική Λεβαντίνη και είναι αρχηγός του έργου για την κατάρτιση των νέων χρηστών στην χρήση των θαλάσσιων υπηρεσιών του Copernicus MyOcean-FO.

Capture2

Η Ευρωπαϊκή θαλάσσια έρευνα στο πλαίσιο Ορίζοντας 2020 θα μπορούσε να καθυστερήσει σε περίπτωση διακοπής των θαλάσσιων υπηρεσιών που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα. Επομένως, η Επιτροπή χρηματοδότησε την πρόταση MyOCEAN-FO στο νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο Ορίζοντας 2020 (Horizon 2020), προκειμένου να διασφαλιστεί η εδραίωση και η σταθερή παροχή των θαλάσσιων υπηρεσιών στην υπάρχουσα προ – επιχειρησιακή βάση, δηλαδή τις θαλάσσιες ωκεανογραφικές υπηρεσίες που παρέχονται από το πρόγραμμα MyOcean. Η πρόταση MyOcean-FO θα συνεχίσει την απρόσκοπτη παροχή θαλάσσιων ωκεανογραφικών υπηρεσιών, να ανταποκριθεί σε πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα θαλάσσης, κυρίως από τις υποδομές του διαστήματος, και τις αναδυόμενες απαιτήσεις των χρηστών.

 

Περισσότερες πληροφορίες, στο ακόλουθο link: Επίσημη Ανακοίνωση Ωκεανογραφικού Κέντρου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending