fbpx

Φίλοι συμφοιτητές…τι (δεν) πρέπει να κάνετε!

Σπουδάζεις σε πανεπιστήμιο στην Κύπρο, ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Ναι, καλά διάβασες! Έτσι νομίζεις! Αν δεν σου συμβαίνουν ή δεν κάνεις τα παρακάτω, τότε δεν μπορείς να λέγεσαι φοιτητής. Κι από την άλλη, υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μα ποτέ ως φοιτητής.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ:

1)  Ξυπνάς γύρω στο μεσημέρι, ή και απόγευμα καμιά φορά. Όσο πιο αργά τόσο πιο καλά. 

post-image

2)  Έχεις γίνει η χαρά του ντελιβερά. Πού να μαγειρεύεις τώρα ρε ‘συ; Τα φυλλάδια για ντελίβερι έχουν ειδικό ντουλάπι στο σπίτι σου. Dan-Ichim-Menu-Leaflet-Design-3

3)  Η τηλεόραση δεν σβήνει ποτέ, είτε είσαι εκεί και παρακολουθείς είτε όχι. Το ίδιο και το λάπτοπ. Η σελίδα του facebook μονίμως ανοιχτή, αλλά μπαίνεις και λίγο offline, μην νομίσει κανένας ότι δεν κάνεις τίποτε άλλο όλη μέρα! Chatterboxing1

4)  Οι καθηγητές σου εννοείται ότι δεν έχουν γλιτώσει το θάψιμο. Το πείραγμα όταν είσαι στις καλές σου, τις βρισιές όταν βάζουν ασκήσεις που δεν λύνονται! (και εδώ παραθέτoυμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα *@!?#$!*@) Attractive Woman with Her Books

5)  Διαβάζεις όσο πρέπει. Όχι, ψέματα, διαβάζεις όσο χρειάζεται για να περάσεις το μάθημα. Όχι, όχι, πάλι ψέματα. Διαβάζεις όσο το δυνατόν λιγότερο. Έχουμε και πιο σημαντικά πράγματα να κάνουμε. Όπως το να βγούμε έξω να πιούμε. download (4)(Συμβουλή: αν θέλεις να περνάς τα μαθήματα, βρες τα περσινά θέματα! Τεμπέληδες και αναβλητικοί εμείς; Ποτέ!!)

6)  Για να πας στο μάθημα πρέπει να πάρεις το ασανσέρ, ενώ η αίθουσα είναι στον δεύτερο όροφο. Θα κοιταχτείς στον καθρέφτη καμιά 40αριά φορές αν είσαι μόνος, αν όχι θα το κάνεις διακριτικά με την άκρη του ματιού σου. Θα φτιαχτείς και θα βγείς, αφήνοντας πίσω σου μια “ελαφριά” υποψία από το άρωμα σου, αφού βάζεις πάντα πολύ λίγο (χωρίς το λίγο όμως). ???????????????????????????????????????????????????????????????????????

7)  Καπνίζεις. Και να μην το είχες αρχίσει από πριν, στο πανεπιστήμιο θέλεις δεν θέλεις το ξεκινάς. (Δεν συστήνεται καθόλου από εμάς, καλό θα ήταν να το κόψεις τώρα που μπορείς!)

20121130_094819_Great American Smokeout at

ΕΙΣΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ:

1) Δεν είναι ανάγκη να θάβεις όποιον μιλάει ελληνικά (ή αγγλικά), πόσο μάλλον όταν πρόκειται για συμφοιτητή σου. Είναι και αυτός άνθρωπος με αδυναμίες, άσε που μπορεί να τον χρειαστείς κάποια μέρα (αυτό πού το πας;). Μη φτάσουμε στο σημείο να είμαστε όλοι αλληλοθαμμένοι και να μη μιλάει κανείς σε κανένα!download (6)

2) Βρήκες τις λύσεις των ασκήσεων ή κάποιας μεγάλης και επίπονης εργασίας; Μην τις κρατήσεις για τον εαυτό σου. Εσένα δεν σου τις έδωσε κάποιος άλλος; Γιατί λοιπόν να τις κρατήσεις μόνο για τον εαυτό σου; Αν σκεφτόταν έτσι ο ευεργέτης σου ακόμα θα έψαχνες να βρεις τη λύση ξενυχτώντας.

download (7)

3) Μη μιλάς συνέχεια ελληνικά μπροστά σε ξενούς φοιτητές. Δώσε τους την ευκαιρία να ενταχθούν στο κλίμα της παρέας και της πανεπιστημιακής κοινότητας γενικότερα. 

images (1)

4) Επιτέλους, όλοι είδαμε το θέρμο σου από τα Starbucks. Μπράβο σου, πολύ ωραίο, είσαι ίδιος και απαράλλαχτος με ένα κλασικό αμερικανάκι .Δεν έχω τίποτα με τους Αμερικάνους, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να συντηρήσουμε και κάποια δικά μας brand-names χωρίς να απορροφηθούμε από το σύνολο; 

images (2)

5) Αυτό το γυαλί στυλ Ράμπο μην το φοράς παιδί μου στην καφετέρια του πανεπιστημίου. Δε σε κάνει πιο μάγκα, ούτε πιο μυώδη. 49537601

(Credits to: “Ξεροτήανα Πάφου” για την ιδέα – βρείτε το στο fb!)

6) ΌΧΙ ΆΛΛΟ ΓΛΥΨΙΜΟ στους καθηγητές. Είναι αποκρουστικό το θέαμα ένα νέο παιδί να ξεπουλάει κάθε έννοια αξιοπρέπειας για ένα ποντάκι παραπάνω. Χάρισμα τους, δεν το θέλουμε, ό,τι αξίζουμε! 

images (5)

7)  Μην έχεις στη διαπασών τη μουσική όταν είσαι στο αυτοκίνητο και κινείσαι στους πανεπιστημιακούς χώρους. Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει, πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος. 

images (4)

8)  Τέλος, φίλε άντρα φοιτητή, μην ξυρίζεις το στήθος σου ρε φίλε… 

images (3)

Πάντα με αστεία και φιλική διάθεση, Γιώργος και Δάφνη 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending