fbpx

Τι κάνει η βία στο κυπριακό ποδόσφαιρο..

Τι γίνεται με τη βία στα γήπεδα; Δεν περιορίζεται μόνο σε συνθήματα και βρισιές, αλλά  η κοινωνία μας πάει από το κακό στο χειρότερο, έχοντας βία εντός αλλά και εκτός γηπέδου, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του λαού μας.

 

download

 

Πριν μερικά χρόνια:

Μέχρι  τη δεκαετία του 1990-2000 ο κόσμος πήγαινε στο γήπεδο, έβλεπε το ποδόσφαιρο του και έφευγε σαν μια παρέα, όλοι μαζί,  ανεξαρτήτως χρώματος τσς φανέλας και χωρίς κομματικά “πιστεύω”, γνωρίζοντας πώς θα επιστρέψουν σπίτι τους σώοι και αβλαβείς. Μετά το 2000 και μέχρι σήμερα, φτάσαμε σε διάφορες ακραίες καταστάσεις, οι οποίες αμαυρώνουν την εικόνα του ποδοσφαίρου και απομακρύνουν το κόσμο από τα γήπεδα. Πλέον, το ποδόσφαιρο μας έχει κομματικοποιηθεί,  θέλοντας το ή μη. Γι’ αυτό και υπάρχουν όλα αυτά  των τελευταίων ημερών που καταστρέφουν ζωές ανθρώπων, σωματικά και ψυχικά.

Οι οπαδοί των ομάδων:

Αυτοί, σπείρουν την διχόνοια, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται ελαφρά αλλά και σοβαρά αθώοι, μεταξύ τους αστυνομικοί και παιδιά με τους χούλιγκαν των γηπέδων να μην μπορούν να σταματήσουν. Να προσπαθούν οι παίκτες των ομάδων και τα συμβούλια να καθησυχάζουν τα πνεύματα των εξοργισμένων χούλιγκαν, που χτυπούν ανελέητα ό,τι διαφορετικό βρουν μπροστά τους.

Πρόσφατα σημαντικά γεγονότα:

Στις αρχές του χουλιγκανισμού, είχαμε θύματα τα οποία έχασαν μάτια, χέρια κ.ά.,  ενώ είχαμε και ξυλοδαρμούς ή ακόμα και ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου . Τα θύματα τότε, ήταν οπαδοί διαφόρων ομάδων, χωρίς αναφορά. Πρόσφατα, μέσα στον τελευταίο μήνα, είχαμε επεισόδια τα οποία συγκλόνισαν το παγκύπριο και κανείς από τους χούλιγκανς των γηπέδων δεν λέει να σταματήσει. Πριν δύο εβδομάδες, νεαρός, πηγαίνοντας στο γήπεδο με τον πατέρα του, χτυπήθηκε από πέτρα στο μάτι, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του.

Την τελευταία εβδομάδα δυστυχώς, πενθήσαμε το θάνατο ενός  νεαρού οπαδού ο οποίος έχασε τη ζωή του  σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο οποίος πήγαινε με τους φίλους του να δει την αγαπημένη του ομάδα στο γήπεδο. Το τελευταίο επεισόδιο βίας – και ελπίζω να μην υπάρξουν άλλα – ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 14άχρονου, ο οποίος κτυπήθηκε από κάποιους εξωσχολικούς εν ώρα σχολείου. Τέλος, σημειώθηκε ξυλοδαρμός ενός καθηγητή από το σχολείο του ίδιου νεαρού, ο οποίος έσπευσε για να σώσει το νεαρό μαθητή.

Αυτή είναι η κοινωνία μας σήμερα και το γνωρίζουμε όλοι. Πιστεύω είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε τη βία και το χουλιγκανισμό στα γήπεδα. Ελπίζω να είναι τα τελευταία επεισόδια που γίνονται στα γήπεδα και να μην χρειαστεί να ξανακούσουμε για όλα αυτά. 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending