fbpx

CUT: Διάκριση για φοιτητή ΤΕΠΑΚ στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων

Ολοκληρώθηκε το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου ‘Όψεις του Κόσμου’ το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πραστειό Αυδήμου και στο Columbia Hotel & Resort στο Πισσούρι από τις 18 μέχρι τις 21 Ιουλίου.

Σημαντική διάκριση για το ΤΕΠΑΚ, αποτέλεσε η ειδική μνεία που απέσπασε παμψηφεί η ταινία του Μαρίνου Σάββα (βλέπε βίντεο πιο πάνω), προπτυχιακού φοιτητή στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, με τίτλο Mind War.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το οποίο διανθίστηκε με προβολές, συναυλίες, παρουσιάσεις, εκθέσεις και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο των κινουμένων σχεδίων. Οι φετινές ταινίες χαρακτηρίζονταν από την ιδιαίτερη καλλιτεχνική επιδεξιότητα των δημιουργών τους και από την ποικιλομορφία στις τεχνικές. Λυρικές ή σατιρικές, επαναστατικές ή νοσταλγικές, οι ταινίες μοιράζονταν όλες ένα δυνατό κοινωνικό ή/και πολιτικό περιεχόμενο και μια βαθιά ανησυχία για την κρίση που διέρχεται στην εποχή μας η κοινωνία και οι ανθρώπινες σχέσεις.

Μέρος του Φεστιβάλ ήταν και το διαγωνιστικό κομμάτι, κατά το οποίο ψηφίστηκαν οι καλύτερες ταινίες από την κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από ειδικούς των κινουμένων σχεδίων, τους Tamas Patrovits, Μαρία Ανεστοπούλου και Max Andersson.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending