fbpx

CUT: Eπίσκεψη Υπουργού Παδείας και Πολιτισμού

Πραγματοποιήθηκε χθες, 12 Μαΐου 2014, η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τον Υπουργό συνόδευαν η κ. Δέσποινα Μαρτίδου, Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, και ο κ. Ανδρέας Κασουλίδης, Λειτουργός στο Γραφείο του Υπουργού. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου παρευρέθηκαν η Καθ. Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού, Πρύτανης, ο κ. Πανίκος Λεωνίδου, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, ο κ. Φίλιππος Φιλίππου, εκτελών καθήκοντα Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, και Κοσμήτορες Σχολών του Πανεπιστημίου.

Η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική και το πνεύμα συναντίληψης ήταν ξεκάθαρο σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν. Ο Υπουργός έθεσε ως προτεραιότητες του Υπουργείου του, σε σχέση με την περαιτέρω ανάπτυξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, την προώθηση της χρήσης της αγγλικής γλώσσας στα μεταπτυχιακά προγράμματα και σε συνδυασμό με αυτό την παρότρυνση των πανεπιστημίων να αξιοποιήσουν τις υποδομές και την τεχνογνωσία του Ανοικτού Πανεπιστημίου για την προσφορά κάποιων ελκυστικών προγραμμάτων με την εξ αποστάσεως διαδικασία μάθησης. Ανέφερε, επίσης, ότι η επίλυση του προβλήματος της ανέλιξης μελών ΔΕΠ είναι πρώτιστη προτεραιότητα και για τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε συνδυασμό με τις προαγωγές στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε ότι το θέμα της αποπαγοποίησης των 13 θέσεων ΔΕΠ που αιτείται το Πανεπιστήμιο, όπως και της θέσης του Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, θα προωθηθούν μόλις το Πανεπιστήμιο παραθέσει τους σοβαρούς λόγους που συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος, ανέφερε ότι εξετάζεται το θέμα της εισδοχής μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία με την ενεργοποίηση του σχετικού Κανονισμού, και αυτό θα γίνει με απόλυτη συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκομένους.

Ως προς τα ειδικά θέματα του Πανεπιστημίου, ο Υπουργός σημείωσε ότι θα προωθηθούν. Ιδιαίτερα για τα κτήρια, αναμένει από το Πανεπιστήμιο να τον ενημερώσει ως προς την αξιοποίηση των ιδιόκτητων κτηρίων, καθώς και για το στρατηγικό σχεδιασμό του, και στη συνέχεια θα διευθετηθούν οι σχετικές συναντήσεις σε επίπεδο Υπουργών. Για τα υπόλοιπα θέματα, θα καθοριστεί εκ νέου συνάντηση ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending