fbpx

Frederick: Εκστρατεία “Bring Back Our Girls”

Στις 15 Μαΐου, το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετείχε στην παγκόσμια εκστρατεία Bring back our Girls. Φοιτητές, ακαδημαϊκοί και διοικητικό προσωπικό ένωσαν τις φωνές τους σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη συνεχόμενη καταπάτηση ενός εκ των βασικότερων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτό της εκπαίδευσης για όλους.

Η εκστρατεία #Bring back our Girls έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την απαγωγή 276 νεαρών κοριτσιών από ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε σχολείο στη Νιγηρία, στις 14 Απριλίου. Η εν λόγω οργάνωση, μετά την απαγωγή απείλησε πως θα πουλήσει τα κορίτσια αυτά για σκλάβες, ενώ για αντάλλαγμα ζήτησαν την απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης. Η ονομασία της οργάνωσης αυτής σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμάρτημα» στη γλώσσα χάουσα, που μιλούν οι περισσότεροι κάτοικοι στη βόρεια Νιγηρία.

Η πράξη αυτή της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ είναι ακόμα ένα παράδειγμα της καταπάτησης του δικαιώματος των γυναικών σε διάφορα μέρη του πλανήτη για μόρφωση και εκπαίδευση.

Σήμερα, ένα μήνα μετά από την απαγωγή, τα 276 νεαρά κορίτσια παραμένουν εξαφανισμένα, ενώ όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες της κυβέρνησης της Νιγηρίας για ανεύρεσης των κοριτσιών έχουν αποβεί άγαρμπες.

Η εκστρατεία #Bring back our Girls έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, με εκατομμύρια κόσμου να συμμετέχουν σε αυτή.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending