fbpx

UCY: H Alpha Bank στηρίζει τους φοιτητές του Παν. Κύπρου, με δωρεά €18.000

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της ευαισθησίας που επιδεικνύει διαχρονικά ο Όμιλος της Alpha Bank σε θέματα εκπαίδευσης και παιδείας, η Alpha Bank Cyprus Ltd προχώρησε στη δωρεά του ποσού των €18.000 προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου, υπό μορφή βραβείων τα οποία θα δοθούν στους φοιτητές.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν συνολικά οχτώ βραβεία, εκ των οποίων τα εφτά θα είναι ύψους €2.000 έκαστον, και το ένα βραβείο θα είναι ύψους €4.000. Τα τέσσερα από τα οχτώ βραβεία θα δοθούν σε άριστους φοιτητές των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Οικονομικών, και Φυσικής, ενώ δύο από αυτά θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου μέσω των διαγωνισμών Νόστου Κατεχομένων και Ελληνικού Πολιτισμού, και ένα βραβείο θα δοθεί σε φοιτητή με ειδικές ικανότητες.

Το ποσό των €4.000 αφορά στο Βραβείο Δημιουργικής Έρευνας και Καινοτομίας, το οποίο θα απονεμηθεί κατά τη διάρκεια της κύριας τελετής αποφοίτησης.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η πανεπιστημιακή κοινότητα εκφράζουν τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους προς την Alpha Bank, αφού μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς αλλά και αντίστοιχων δωρεών προηγούμενων ετών, δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να συνεχίσουν τη φοίτησή τους.

Επί ευκαιρία της συγκεκριμένης δωρεάς, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης δήλωσε: «Όπως ανέφερα και στο παρελθόν, σύνθημά μας είναι ότι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν θα χάσουμε κανένα φοιτητή λόγω της οικονομικής κρίσης. Θα στηρίξουμε τα νέα παιδιά γιατί τα έχει ανάγκη η νέα Κύπρος που έρχεται! Ως εκ τούτου, θέλω να ευχαριστώ θερμά την Alpha Bank, η δωρεά της οποίας έρχεται σαν επισφράγισμα του έργου το οποίο επιτελεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending