fbpx

8 εμπειρίες που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις (ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ)

Όπως λέει και η Μποφίλιου, “και τα χρόνια περνάνε κι ό,τι τρώμε κερνάμε“… Ο χρόνος είναι κάτι το μεταβαλλόμενο,  ποτέ δεν παραμένει ο ίδιος και ούτε γυρνάει πίσω, δυστυχώς για εμάς. Οπόταν δεν πρέπει να τον αφήνουμε να κυλάει ανεκμετάλλευτος και να μένουμε άπραγοι και υπόδουλοι σε μια καθημερινότητα, που δεν μας εφοδιάζει με εμπειρίες, που δεν μας δοκιμάζει και σίγουρα που δεν θα μας κάνει να την θυμόμαστε χρόνια μετά, ήσυχα στον κανάπε μας, όταν δεν θα έχουμε πια τίποτα άλλο παρά της αναμνήσεις. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, “όσο έχουμε τα νιάτα”, ας δούμε 8 εμπειρίες που οφείλει κάποιος να εκπληρώσει έστω και για 1 φορά στη ζωή του:

 

1.  Justin Timberlake live!

jt-600-1361474387

Λέω εγώ τώρα, αν έχεις την ευκαιρία να τον δεις από κοντά μην την πετάξεις! Από τα καλύτερα live παγκοσμίως!

 

 2. Βarca!

images

Ούτε εγώ είμαι ποδοσφαιρόφιλη, περισσότερο άσχετη είμαι, αλλά και μόνο που θα δεις από κοντά τόσα  τρανταχτά ονόματα μαζεμένα, Messi, Iniesta, Piquè, Fabregas και το ιστορικό μουσείο στο Camp Nou , αξίζει τον κόπο! Έστω για μια φορά να ζήσεις από κοντά την αγωνία των φιλάθλων και να ενωθείς με τους Καταλανούς. MUST εμπειρία.

 

3. Ταξίδια κάπου ασυνήθιστα

mexico-city-cathedral

Όλοι λίγο πολύ θα έχουμε πάει ή σκοπεύουμε να πάμε σε κάποια φάση της ζωής μας, Μαδρίτη, Ρώμη, Λονδίνο ή και Παρίσι. Δεν λέω, θα ζήσεις απίστευτες εμπειρίες, όμως σκέψου να επισκεφθείς μέρη που δεν έχεις φανταστεί ό,τι υπάρχουν ή μάλλον που δεν πίστευες ότι μπορεί να υπάρχουν. Ένα μακρινό ταξίδι (με φίλους πάντα ή με τη δουλεία σου) εκτός Ευρώπης είναι αυτό που θα σε ολοκληρώσει ως άνθρωπο. Να γνωρίσεις από κοντά πολιτισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τον δικό σου, ανθρώπους που ζουν εντελώς διαφορετικά από εσένα, σίγ0υρα θα σε αλλάξει και ως άτομο μια τέτοια εμπειρία. Αργεντινή, Μεξικό, Περού, Βραζιλία, είναι μόνο λίγοι από αυτούς τους μακρινούς προορισμούς!

 

4. Τέλειες παραλίες

Hawaii Beaches-28

Και ποιoς δεν θα ήθελε να ζήσει, έστω και για κάτι μέρες σε έναν επίγειο παράδεισο; Πόσες και πόσες φωτογραφίες έχουμε δει με τις κρυστάλλινες παραλίες στην Χαβάη, Τζαμάικα και Καραϊβική, τις οποίες ζηλεύουμε γνωρίζοντας πως θα μάλλον θα λιώνουμε σε κάποια παραλία του Πρωταρά και αυτό το καλοκαίρι. Το να είσαι με το μαγιό και να μαυρίζεις κάτω από τον δυνατό ήλιο της Τζαμάικα, είναι κάτι που δεν θα ξαναζήσεις πάνω από μία φορά στη ζωή σου. Απλά κάνε σκηνικό, οι ντόπιοι να σε υποδέχονται με τα παραδοσιακά τους κοκτέιλ, να δοκιμάζεις τα εξωτικά τους φρούτα ενώ θα απλώνεις το κορμί σου στην καυτή αμμουδιά! Το βράδυ να συχνάζεις στα ντόπια μπαράκια, να χορεύεις με τα ακούσματα της γνήσιας latin μουσικής, που σε ταξιδεύει! Έφυγα για Χαβάη εδώ και τώρα!!!

 

 

5. Σαφάρι

index

Οκ, καλές είναι και οι διακοπές στην Τζαμάικα, όμως ένα σαφάρι στην Αφρική επιβάλλεται! (φυσικά με όλα τα μέτρα ασφαλείας που προϋποτίθενται). Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα ντόπιο οδηγό, και ένα και θα μπορείς να δεις από κοντά όλα αυτά τα μέρη και τα άγρια ζώα που παρακολουθείς κατά καιρούς από το National Geographic! Αν είσαι λάτρης της φύσης και της περιπέτειας και δε φοβάσαι μόνο στην θεά ενός λιονταριού ή μιας τίγρης, η Αφρική θα αποτελέσει για σένα τον επίγειο παράδεισο. MUST εμπειρία και αυτή!

 

 

6. Oh yes, Bungee Jumping is my thing!

bungee jumper falling from cliff

Οι πλείστοι άνθρωποι σκέφτονται τι μπορεί να πάει στραβά σε ένα τέτοιο σπορ, αντί να σκέφτονται τι μοναδική εμπειρία θα είναι να αιωρούνται πάνω από πεδιάδες, με την αδρεναλίνη στα ύψη! Εμπειρία που δεν θα βρεις ποτέ στους διαδρόμους του γυμναστηρίου. Ok, κάποιοι  φοβούνται τα ύψη. Aν είσαι από αυτούς που πάνε κόντρα στο κατεστημένο και τους αρέσει κάθε τι extreme, θα πρέπει έστω και 1 φορά να αποπειραθείς να το κάνεις !

 

 7. Μ’ ένα Jeep στο Κολοράντο!

ScenicDrives3_RedMtnPass_KScheidegger_OurayChamber

Έχεις δει ποτέ την ταινεία “Dukes of Hazzard”; Αν ναι, τότε θα έχεις προσέξει πως το αυτοκίνητο διασχίζει πεδιάδες και βουνά, περνά με ταχύτητα μέσα από φράκτες και θερίζει κάθε τι στο πέρασμα του, ενώ οι πρωταγωνιστές απολαμβάνουν τη μαγεία της στιγμής; Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο!

 

 8. Get in a rally!

f1

Ειδικά για τους λάτρεις της ταχύτητας, η παρακολούθηση από κοντά ενός αγώνα rally, θα είναι εμπειρία που θα κουβαλάνε για το υπόλοιπο της ζωής τους! Κυρίως, εάν καταφέρουν και βρεθούν μέσα σε αυτοκίνητο της Φόρμουλα 1, το οποίο θα κινείται με ιλλιγγιώδη ταχύτητα. 4 λεπτά είναι αρκετά, για να νιώσεις τον κόσμο ανάποδα, (πόσο μάλλον με συνοδηγό τον Lewis Hamilton!)

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending