fbpx

StudentLife Poll για Ευρωεκλογές: 52.8% των φοιτητών θα ψηφίσει

Σε εφαρμογή τέθηκαν και επισήμως οι ευρωεκλογές του 2014. Στην χώρα μας οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν την 25η Μαϊου, ημέρα Κυριακή. Με αφορμή λοιπόν τον θεσμό των ευροεκλογών και δεδομένης της μεγάλης αποστροφής και απογοήτευσης που νιώθουν οι Κύπριοι πολίτες, ιδιαίτερα οι νέοι με το τωρινό πολιτικό σύστημα, το SpotLight πραγματοποιήσε την δική του έρευνα, στην οποία οι φοιτητές καλούνταν να απαντήσουν εάν θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές 2014. Η ανταπόκριση των φοιτητών μας ξάφνιασε ευχάριστα, καθώς από τους χιλιάδες Κύπριους φοιτητές, 129 άτομα έσπευσαν να απαντήσουν στο ερώτημα, βοηθώντας έτσι να δημιουργηθεί ένα συμπαγές,σεβαστό πρώτο δείγμα του πως εκλαμβάνουν οι ίδιοι οι φοιτητές τις φετινές εκλογές και κατά πόσο θεωρούν σημαντική την παρουσία τους σε αυτές.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1. Θετικά απάντησαν, πως θα συμμετάσχουν ενεργά με τη ψήφο τους 68 φοιτητές, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52.8 % της συνολικής ψηφοφορίας, αριθμός που παίρνει και την μερίδα του λέοντος, καθότι ξεπερνά συντρηπτικά το αποτέλεσμα των υπόλοιπων απαντήσεων.

2. Αρνητικά απάντησαν 34 φοιτητές, δηλαδή το 26.4 % της συνολικής ψηφοφορίας, ενώ 17 φοιτητές (13.2 %) απάντησαν πως ακόμη αμφιταλαντεύονται και δεν έχουν αποφασίσει εάν θα ψηφίσουν.

3. Ο μικρότερος αριθμός απαντήσεων ανήκει στην τελευταία ερώτηση. Μόνο 10 φοιτητές (7.8 %)απάντησαν πως το θέμα των ευροκλογών δεν τους απασχολεί.

Συνοψίζοντας, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας μας, ένας αρκετά ικανοποιητικός αριθμός φοιτητών σκοπεύει να δώσει το παρών του στις αυριανές ευρωεκλογές. Παρόλο που τα πιο πάνω αποτελέσματα δεν αποτελούν εγγύηση για τον τελικό αριθμό των νέων που είτε θα ψηφίσουν είτε θα απέχουν, εμάς μας χαροποιεί το γεγονός ότι 129 άτομα, ακόμα και αυτοί που απάντησαν ότι δεν ασχολούνται, ανταποκρίθηκαν στην έρευνα και προσέφεραν την δική τους απάντηση. Ευχαριστούμε όλους όσους μπήκαν στην διαδικασία να απαντήσουν και ας ελπίσουμε το φετινό ποσοστό αποχής να μην είναι τόσο υψηλό.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending