fbpx

Παλιά vs Νέα Γενιά

Αγαπητοί μου φίλοι,

 

“Στην αρχή θα σας αγνοήσουν, έπειτα θα γελάσουν μαζί σας, μετά θα σας πολεμήσουν και μετά θα κερδίσετε”.
Αυτά ήταν τα λόγια του Μαχάτμα Γκάντι. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εμάς στην Κύπρο ονομάζεται εσωτερική κατανάλωση, λαϊκισμός, παραγοντισμός, διαπλοκή, ρουσφέτι, μετριότητα, καταναλωτισμός, υπερ-προστατευτισμός των μεγάλων προς τους μικρούς. Πολεμήστε τον και στο τέλος θα κερδίσετε.

Quote-Ignore-Laugh-Fight-Win

 

Αν ο κάθε πολίτης (ξεκινώντας από τους νέους μας) πολεμήσει τις εύκολες λύσεις και την καλή ζωή και έλλειψη ευνομίας του παρελθόντος,  ο πήχης θα ανέβει, θα αλλάξει η κουλτούρα και νοοτροπία, θα βάλουμε τάξη στα του οίκου μας και τότε θα αρχίσουμε να βρίσκουμε και σωστές μόνιμες λύσεις για τα προβλήματά μας.  Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα τελειώνουν και αυτοί που παρανομούν, θα πηγαίνουν φυλακή αντί να γίνονται ήρωες.

Κάποιος επιφανής πολιτικός μας είπε με δόση ιδιοτέλειας ότι τα κόμματα είναι τα κύτταρα της δημοκρατίας.
Λάθος φίλοι μου. Oι πολίτες, οι απλοί ανώνυμοι άνθρωποι, όλοι εμείς είμαστε τα κύτταρα της δημοκρατίας.  Και ξεκινώντας από θέματα όπως ευρωεκλογές (ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν την Ευρώπη) και πηγαίνοντας σε θέματα όπως ο ίδιος ο τρόπος ζωής μας, ο σεβασμός των θεσμών αλλά και η απαίτηση να τηρούνται αυτοί οι θεσμοί, θα μπορέσουμε να βγάλουμε την πατρίδα μας μέσα από τις στάχτες της κτίζοντας σε πιο γερές βάσεις την Κύπρο του αύριο.

power-to-the-people02

 

Οι παλιές γενιές πολιτικών έχουν αποτύχει.  Ήταν πολύ προσηλωμένοι στις πικρίες, την μισαλλοδοξία, τους φανατισμούς, την αριστερά και τη δεξιά, τους θρήσκους και τους άθεους, τους Γριβικούς και τους Μακαριακούς και τα “κουμπαριλίκια”.

Ας επενδύσουμε στο αύριο: καθαροί από συμπλέγματα και ας αποβάλουμε την μανία καταδιώξεως που μας κατατρέχει ότι όλοι βάλθηκαν να μας καταστρέψουν. Απλώς κοιτάζουν τα συμφέροντά τους και όπως θα έλεγε και ο Βενιζέλος η μαγκιά είναι να ευθυγραμμίζεις και εσύ τα δικά σου συμφέροντα μαζί τους υπερασπίζοντας ταυτόχρονα τις αρχές σου.

cu-core-values

Ας ευθυγραμμίσουμε και εμείς τα καλά στοιχεία, την αθωότητα, αρχές και ανθρωπιά του κύπριου του χτες με την μόρφωση και ικανότητες και πολιτισμικότητα της Νέας Γενιάς του σήμερα προτού τους παρασύρει και αυτούς η καλοζωία, η έπαρση το θράσος και φυσικά το χρήμα.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending