fbpx

UCY: Επιλογή 5 αριστούχων φοιτητών για ερευνητική απασχόληση στο «ΚΟΙΟΣ»

Το Ερευνητικό Κέντρο Τεχνολογίας Ευφυών Συστημάτων και Δικτύων «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει τους 5 προπτυχιακούς φοιτητές που έχουν επιλεγεί για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ερευνητικής Απασχόλησης UROP για την καλοκαιρινή περίοδο 2014. Τα ονόματα των φοιτητών είναι: Αντρέας Κουλουμπρής, Χριστίνα Κυλίλη, Ανδρέας Παλλής, Παναγιώτης Τσαγγαρίδης, και Ιωάννης Χατζημηνάς.

Είναι η 6η χρονιά που το «Κοίος» του Πανεπιστήμιου Κύπρου, λειτουργεί το Πρόγραμμα UROP, το οποίο προσελκύει αιτήσεις από αριστούχους φοιτητές διεθνώς. Φέτος, το Ερευνητικό Κέντρο «Κοίος» έλαβε περίπου 100 αιτήσεις από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Capture

Οι φοιτητές που έχουν επιλεγεί θα εργαστούν με τους ακαδημαϊκούς και τους ερευνητές του Κέντρου, σε τεχνολογικά ερευνητικά προγράμματα που στοχεύουν στη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας υψηλού επιπέδου στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Information and Communication Technologies). Επίσης, το Κέντρο στοχεύει και στην εφαρμογή των τεχνολογιών αυτών σε τομείς όπως στην παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, σε δίκτυα παροχής νερού, μεταφορών, τηλεπικοινωνιών, και της ποιότητας του περιβάλλοντος, και παροχής υγειονομικής φροντίδας.

Προγράμματα όπως το UROP προωθούνται και στηρίζονται και από διεθνώς αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά ερευνητικά κέντρα στην προσπάθεια τους να ενθαρρύνουν την αριστεία και να στηρίξουν ταλαντούχους νέους φοιτητές σε τομείς έρευνας και καινοτομίας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending