fbpx

Ευκαιρίες για Νέους: Πρακτική Άσκηση και εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τα ποστοστά ανεργείας των νέων, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, μας οδηγούν σε έρευνα για ευκαιρίες εργοδότητησης στην ΕυρωπαικήΈνωση. Όμως γιατί να τολμήσω; Γιατί είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να γνωρίσω νέους πολιτισμούς και κουλτούρες, να εργαστώ δίπλα σεεξαιρετικούς επαγγελματίες, να αποκτήσω νέες εμπειρίες, φιλίες ζωής να ανεξαρτητοποιηθώ, να ανοίξω τους ορίζοντες μου! Υπάρχει ποικιλία από προγράμματα τα οποία δίνουν κίνητρο στους νέους για ευκαιρίες εργοδότησης στην Ευρωπαική Ένωση.

Youth-unemployment

Το Erasmus+ είναι το κοινοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα καλύπτει τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού κατά την περίοδο 1/1/2014 μέχρι 31/12/2020. Το Erasmus+ διαδέχεται και αντικαθιστά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα της περιόδου 2007-2013 στους Τομείς αυτούς και συγκεκριμένα τα Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης, Νέα Γενιά  σε Δράση, Erasmus Mundus, Tempus, Alpha, Edulink και άλλα διμερή προγράμματα συνεργασίας με τρίτες χώρες.  Το Πρόγραμμα θα παρέχει υποστήριξη σε όλους τους τομείς της Διά Βίου Μάθησης (της Σχολικής Εκπαίδευσης, της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων) καθώς και των τομέων της Νεολαίας και του Αθλητισμού.  Εκτός από την συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών προωθεί και τη συνεργασία με Χώρες Εταίρους (Τρίτες χώρες).

Οι τρεις Βασικές Δράσεις του Προγράμματος εφαρμόζονται σε όλους τους Τομείς Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Νεολαίας, με τους ίδιους βασικούς κανόνες εφαρμογής, ανεξαρτήτως τομέα.

  • Βασική Δράση 1: Μαθησιακή Κινητικότητα ατόμων
  • Βασική Δράση 2: Συνεργασίες για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών
  • Βασική Δράση 3: Υποστήριξη μεταρρυθμίσεων πολιτική
  • Για τον Τομέα της ΝεολαίαςΟργανισμός Νεολαίας Κύπρου
    Ευγενίας & Αντωνίου Θεοδότου 6
    1060 Περιοχή Αγοράς Αγίου Αντωνίου
    Τ.Θ. 20282
    2150 Λευκωσία
    Τηλ.: 22402644
    Φαξ: 22402653
  • Για τους Τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης:

    ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης
    Προδρόμου και Δημητρακοπούλου 2
    1090 Λευκωσία
    Τ.Θ25484
    1310 Λευκωσία
    Τηλ.: 22448888

1
Εργοδότηση μέσω του EURES

  • Το Your first EURES job  είναι ένα πρόγραμμα κινητικότητας της ΕΕ το οποίο βοηθά τους νέους να βρουν δουλειά στις χώρες της ΕΕ. Επίσης παρέχει πληροφόρηση και βοήθεια στους νέους όταν είναι στην διαδικασία αναζήτησης και στις αιτήσεις τους για δουλειά σε χώρες της ΕΕ. Μέσω του προγράμματος αυτού, μπορείτε επίσης να λάβετε οικονομική βοήθεια εάν θα ταξιδέψετε για  να δώσετε συνέντευξη για πιθανή δουλειά ή εάν θα μετακομίσετε σε άλλη χώρα της ΕΕ για να ξεκινήσετε την νέα σας δουλειά!
  • Πώς να κάνετε αίτηση

     Κάντε αίτηση μέσω της Κυπριακής ιστοσελίδας του EURES αφού συμπληρώσετε την αίτηση μέλους η οποία είναι ΔΩΡΕΑΝ και δημιουργήστε το Βιογραφικό σας σημείωμα το οποίο θα είναι διαθέσιμο για τους εργοδότες σε όλες τις χώρες της ΕΕ καθώς επίσης και στις υποψήφιες για ένταξη χώρες! Μέσω της ιστοσελίδας του ΕURES  μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στις ευκαιρίες εργοδότησης συνολικά 31 χωρών της Ευρώπης!

 

2
Πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας για Νεαρούς Επαγγελματίες

  • Το πρόγραμμα για νεαρούς επαγγελματίες αποτελεί σημαντική ευκαιρία για άτομα με υψηλά προσόντα και φιλοδοξίες, προσηλωμένα στην ανάπτυξη, με επιτυχημένες ακαδημαϊκές σπουδές , επαγγελματική καταξίωση και ηγετικές ικανότητες. Η Παγκόσμια Τράπεζα λαμβάνει περί τις 10.000 αιτήσεις ετησίως, από τις οποίες επιλέγει 30 περίπου υποψηφίους που αναλαμβάνουν διαδοχικά 2 διαφορετικές θέσεις διάρκειας ενός έτους η καθεμία.
  • Πώς να υποβάλετε αίτηση

    Για να υποβάλετε αίτηση απαιτείται:

    – να είστε κάτω των 32 ετών

    – να διαθέτετε Master ή ισοδύναμο πτυχίο

    – να γνωρίζετε καλά την αγγλική γλώσσα

    – να γνωρίζετε άριστα τουλάχιστον μία από τις άλλες γλώσσες εργασίας της Τράπεζας: αραβικά, κινεζικά, γαλλικά, πορτογαλικά, ρωσικά ή ισπανικά

    – να έχετε ειδίκευση σε τομέα σχετικό με τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως τα οικονομικά, τα χρηματοπιστωτικά, η εκπαίδευση, η δημόσια υγεία, οι κοινωνικές επιστήμες, η μηχανική, ο πολεοδομικός σχεδιασμός και η διαχείριση των φυσικών πόρων

    – να διαθέτετε τουλάχιστον τριετή σχετική εμπειρία σε επίπεδο πολιτικής ή συνεχείς ακαδημαϊκές σπουδές σε επίπεδο διδακτορικού.

    Το εν λόγω πρόγραμμα δεν προσλαμβάνει προς το παρόν άτομα με πτυχίο πληροφορικής, ανθρωπίνων πόρων, λογιστικής, μάρκετινγκ, νομικής ή γλωσσολογίας, εκτός αν το πτυχίο αυτό συνδυάζεται με άλλο πτυχίο σε έναν από τους προαναφερθέντες τομείς.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending