fbpx

EUC: Mεταξύ των ιδρυμάτων με τη ψηλότερη γενική βαθμολογία του Bloomberg

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, φιλοξένησε για 4η φορά, το τεστ Αξιολόγησης Bloomberg (BAT). Βασικό πλεονέκτημα για όσους συμμετέχουν στο BAT είναι η ένταξή τους, σε μία βάση δεδομένων, ένα «δίκτυο επαγγελματικής απασχόλησης», δηλαδή, στο οποίο έχουν πρόσβαση εργοδότες από διάφορες χώρες. Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρηματίες και οι διευθύνσεις εταιρειών μπορούν να εντοπίσουν φοιτητές και απόφοιτους οι οποίοι διαθέτουν το κατάλληλο προφίλ και ικανοποιούν τα κριτήρια για ανάλογες θέσεις εργασίας.

Με βάση τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι φοιτητές του κλάδου Χρηματοοικονομικών και Επενδύσεων στο ΒΑΤ, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται ανάμεσα στα ιδρύματα με την υψηλότερη γενική βαθμολογία. Μόλις πρόσφατα, φοιτητής του κλάδου,  ο οποίος παρακάθισε στη συγκεκριμένη εξέταση πέτυχε μόνιμη εργοδότηση στην Société Générale Bank Cyprus. Επίσης, άλλοι φοιτητές του ιδίου κλάδου έχουν επιλεγεί από κορυφαίες χρηματοοικονομικές εταιρείες στην Κύπρο για προγράμματα πρακτικής άσκησης, ενώ άλλοι φοιτητές εξασφάλισαν ευκαιρίες για πρακτική εξάσκηση σε εταιρείες στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.

Όλο και περισσότεροι εργοδότες αναζητούν φοιτητές που έχουν επιτύχει στο BAT. Η επιτυχία στο ΒΑΤ δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί δεδομένου του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, της οποίας οι φοιτητές τυγχάνουν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ειδικότερα, μέσω του νέου προγράμματος στα Χρηματοοικονομικά και τις Επενδύσεις.

Το νέο, αυτό, πτυχίο έχει και άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα. Η δυνατότητα για απαλλαγές στο Charter Banker του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιρέσεις από το ACCA , το Chartered Insurance Institute του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και μια εις βάθος προετοιμασία των φοιτητών για να επιτύχουν στις επαγγελματικές εξετάσεις CFA και CISI. Επιπλέον, προσφέρεται στους φοιτητές τομοναδικό πλεονέκτηματης πρακτικήςεξάσκησης 16 εβδομάδωνστον τομέα των χρηματοοικονομικών, και κατ’ επέκταση την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας βοηθώντας τους έτσι να γίνουν πιο ανταγωνιστικοίστην αγορά εργασίας. Επιπλέον, προσφέρονται υποτροφίεςέωςκαι 40%, με βάσητα κριτήρια εισόδου και στη συνέχεια με βάσητους βαθμούς κατά τη διάρκεια των σπουδών.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending