fbpx

Τα λαχανικά με την περισσότερη ποσότητα πρωτεΐνης! Εσύ τα ήξερες;

Τα λαχανικά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά ως τέλεια πηγή πρωτεΐνης, αλλά υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα που περιέχουν ικανοποιητική ποσότητα σύμφωνα με ερευνητές.

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να λάβεις υπόψη: Οι φυτικές πρωτεΐνες δεν είναι ολοκληρωμένες πρωτεΐνες, μιας και δεν περιέχουν τον απαραίτητο αριθμό οξέων. Για να λάβεις όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεσαι, πρέπει να συνδυάζεις τα λαχανικά με φυτικές ίνες.

Λαχανικά:

 

Μπιζέλι

Μισή κούπα περιέχει 3,5 γραμμάρια πρωτεΐνης. Δοκίμασέ τα με με μια κρεμώδη φρέσκια σούπα/πουρέ με μέντα.

 

Σπανάκι

Θα βρεις 3 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μισή κούπα του. Δοκίμασε να φτιάξεις κάποια smoothies με σπανάκι και θα εκπλαγείς.

 

Ψητή πατάτα

Ακόμη μια τέλεια πηγή πρωτεΐνης (ναι) είναι οι πατάτες! Μια μεσαίου-μεγέθους πατάτα, περιέχει 3 γραμμάρια πρωτεΐνης. Μπορείς να συνδυάσεις γεμιστές ψητές πατάτες με σπανάκι ή τυρί.

 

Μπρόκολο

Εκτός από το ότι είναι γεμάτο με φυτικές ίνες (2,6 γραμμάρια σε μισή κούπα) – είναι επίσης σημαντική πηγή πρωτεΐνης με 2 γραμμάρια ανά μερίδα.

 

Λάχανο

Είναι αλήθεια ήρωες διαιτολογικά! Κάθε μισή κούπα περιέχει 2 γραμμάρια πρωτεΐνης, μαζί με 247 milligrams καλίου και  110 micrograms βιταμίνης Κ. Υπάρχουν πολλές συνταγές όπου μπορούν να ενταχθούν.

 

Καλαμπόκι

 

OK, ξέρουμε ότι το καλαμπόκι είναι σιτηρό παρά λαχανικό. Αλλα μπορείς να το βρεις παντού και θα χαρείς να μάθεις πως μισή κούπα από τους μικρούς καρπούς του, σου δίνουν 2 γραμμάρια συμπληρωματικής πρωτεΐνης. Για δοκίμασε ψητό καλαμπόκι με λεμόνι και βούτηρο για δείπνο απόψε!

Πηγή: womenshealthmag.com

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις: Top 5 εύκολα φαγητά για φοιτητές

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending