fbpx

UCY: Διαγωνισμός για το βραβείο Νόστος Κατεχομένων

Mε το ποσό των 2.000 ευρώ, αθλοθετεί, από το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, η Τράπεζα Alpha Bank το βραβείο Νόστος Κατεχομένων. Το βραβείο απονέμεται, για την πολύ καλή γνώση σε θέματα ιστορίας, αρχαιολογίας και γεωγραφίας των περιοχών της κατεχόμενης Κύπρου.

Ο διαγωνισμός Τράπεζας Alpha Bank – Νόστος Κατεχομένων θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 16 Ιουνίου, στις 9.30 π.μ και σε αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου (συμπεριλαμβανομένων αυτών που πρόκειται να αποφοιτήσουν τον Ιούνιο του 2014). Ο διαγωνισμός έχει τη μορφή τεστ γνώσεων και θα περιλαμβάνει 100 ερωτήσεις «κλειστού τύπου» (πολλαπλών επιλογών, αντιστοίχησης, επιλογής σωστού – λάθους και μονολεκτικών απαντήσεων) οι οποίες θα πρέπει να απαντηθούν εντός μιάμιση ώρας (9.30-11.00).

Ο διαγωνισμός αποτελεί ένα τεστ βασικών (και απαραίτητων) γνώσεων και όχι μια αυστηρή ακαδημαϊκή εξέταση, για αυτό η επιτροπή αποφεύγει να συστήσει ειδική βιβλιογραφία. Όσοι ενδιαφέρονται για ειδικότερη και περαιτέρω μελέτη και για μια πλούσια βιβλιογραφία για την κατεχόμενη κυπριακή γη μπορούν να ανατρέξουν στο πρόσφατο βιβλίο της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων Κύπρου, Κατεχόμενες πόλεις, εκτοπισμένοι Δήμοι Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύντομη Ιστορική
Ανασκόπηση, Λευκωσία 2012, σσ. 220-222.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου που προτίθενται να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον Λειτουργό του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνο Μ. Σαββίδη, Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης στο email: udo@ucy.ac.cy, μέχρι και την Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 22-895205.

Για την επιτροπή του Βραβείου Νόστος Κατεχομένων: 

Πέτρος Παπαπολυβίου
Αναπλ. καθηγητής
Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας
Πανεπιστήμιο Κύπρου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending