fbpx

Φιλανθρωπικό παζαράκι για τη Μαρία Νεφέλη

O Όμιλος Εθελοντών του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει παζαράκια και άλλες εκδηλώσεις για την στήριξη ευπαθών ομάδων τόσο της Πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και της ευρύτερης κοινότητας στην οποία ζούμε. Πέρυσι οργανώσε την εκστρατεία αγάπης φτιάχνοντας την μεγαλύτερη αλυσίδα αγάπης στην Κύπρο και την συλλογή 8000 ευρώ για τα παιδιά στην Κύπρο και στην Κένυα.

Αυτή την περίοδο στηρίζει την οικογένεια της Μαρίας Νεφέλης, η οποία πάσχει από την σπάνια και χρόνια καρκινογόνο με το όνομα Neuro-Behcet’s Disease. Η ίδια είναι κλινήρης, δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι και ζει με την ελπίδα να μεταβεί στην Αμερική για θεραπείες. Η ίδια η οικογένεια, προσπαθεί να επιβιώσει οικονομικά. Στο παζαράκι θα πωλούνται διάφορα αντικείμενα όπως χειροποίητα κοσμήματα, στολίδια για το σπίτι και εδέσματα! Επίσης θα πωλούνται λαχνοί και θα γίνονται δεχτές και εισφορές.

Το παζαράκι θα διεξαχθεί στις 29 Ιουνίου από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Φανερωμένης (Λευκωσία). Ο Επίτροπος Εθελοντισμού, κ.Γιάννης Γιαννάκη θα είναι εκεί για να στηρίξει την εκδήλωση του Ομίλου Εθελοντισμού!

Άπλωσε το χέρι και βοήθησε μια ψυχή που πονά ….

Γράμμα από την ίδια τη Μαρία Νεφέλη:

maria nefeli

Γεια σου φιλαράκι, είμαι η Μαρία Νεφέλη

Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω από καρδιάς, που αγόρασες από το παζαράκι που στήθηκε με τόση αγάπη για μένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο σύντομο μέλλον να μαζευτεί ένα σεβαστό ποσό, για να μπορέσω να μεταβώ στο εξωτερικό για συνέχεια των θεραπειών μου, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, που όλοι αξίζουμε- ώστε να μπορέσω μια μέρα να πηγαίνω στα παζαράκια να βοηθώ και εγώ σαν εσάς.

Πιο κάτω, παραθέτω λίγα λόγια για μένα και την ασθένειά μου σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστό στον κόσμο ώστε εάν μπορεί να βοηθήσει. Λοιπόν, πάσχω από μια αυτοάνοση ασθένεια, μοναδική περίπτωση στην κατάσταση με καρκίνο. Η ίδια η ασθένεια είναι καρκινογόνος νόσος, όμως επιπλέον πάσχω και από όγκους καρκινικούς και η τελευταία διάγνωση του γιατρού είναι πως γέμισε όλο μου το σώμα καρκινικά κύτταρα. Θυμάμαι έκανα μια ερώτηση στον γιατρό μου, πόσο θα ζήσω ακόμα… μου απάντησε πως αν ήταν άλλο άτομο δεν θα ζούσε μέχρι τώρα. Έτσι πήρα την απάντηση μου.

Η νόσος είναι σπάνια χρόνια καρκινογόνος με το όνομα Neuro-Behcet’s Disease. Τα τελευταία 3 χρόνια είναι χειρότερες οι καταστάσεις μου: μου δημιουργήθηκαν 4 όγκοι στην κοιλιά, ένας μεταβαλλόμενος όγκος στο κεφάλι και το αιμοποιητικό σύστημα νοσεί με αποτέλεσμα να προσβάλλει τα κόκαλα και τον εγκέφαλο καθηλώνοντάς με έτσι, το περισσότερο μέρος της ημέρας στο κρεβάτι με φρικτούς πόνους.

Η καθημερινότητα μου είναι φρικτή. Πονάω φρικτά και ζω με τις μορφίνες. Είμαι κλινήρης τις περισσότερες στιγμές της ζωής μου. Δεν ζω αλλά επιβιώνω μέχρι να μπορέσω να ζήσω τα όνειρα μου ποιοτικά χωρίς τόσους φρικτούς πόνους, και να μπορώ να κάνω τα αυτονόητα όπως εσύ που με διαβάζεις τώρα, όπως ο καθένας. Όπως το κάθε νεαρό παιδί στην ηλικία μου.

Θα μπορούσα να σας μιλάω για ώρες αλλά δεν έχει νόημα. Θα χάσει το κάθε ευχαριστώ μου το νόημα γενικότερα. Έτσι σας παραθέτω ακριβώς με τι πάσχω και τι προκαλεί αυτή η ασθένεια που με τρώει καθημερινά.

Υ.Γ: Έχω γράψει και βιβλίο για την ζωή μου και περιμένω και εύχομαι να προλάβω να το κρατήσω στα χέρια μου πριν είναι αργά. Εύχομαι, επίσης, να βρεθεί ένας εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα ή ένας χορηγός να μου το εκδώσει και έπειτα θα το διαβάσετε και εσείς.

Μαρία Νεφέλη 2014

Εάν θέλετε να κάνετε εισφορές:

Τράπεζα Κύπρου: IBAN: CY65 0020 0107 0000 0000 0213 6300 – Swift number (code BIC) – BCYPCY2N

Ελληνική Τράπεζα: ΙΒΑΝ: CY43005001120001121054591900 – SWIFT NUMBER: HEBACY2N

Paypal Account: maria.nefelid@hotmail.com

ή αποταθείτε στον Όμιλο Εθελοντών του Πανεπιστημίου Κύπρου τηλ. 99015045

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending