fbpx

UCY: Tο 146ο καλύτερο μεταξύ χιλιάδων πανεπιστημίων της Ευρώπης

«Πραγματικά με ιδιαίτερη περηφάνια αναφέρω τη σειρά κατάταξης του Πανεπιστημίου Κύπρου μεταξύ των χιλιάδων πανεπιστημίων του συνόλου των ευρωπαϊκών χωρών, όταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατορθώνει να είναι το 146ο  (καλύτερο)».

Αυτό ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην Πανεπιστημιούπολη μιλώντας στην εκδήλωση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων λειτουργίας του Ερευνητικού Κέντρου Τεχνολογίας Ευφυών Συστημάτων και Δικτύων «Κοίος».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας και απευθυνόμενος στους ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Κύπρου είπε:

«Σας ευχαριστώ για τη συνεισφορά σας στη διαμόρφωση της πατρίδας του μέλλοντος, η οποία θα δίνει ώθηση στη δημιουργικότητα, την καινοτομία και στα νέα μυαλά του τόπου μας. Αυτά αναμένουμε να είναι οι πρωταγωνιστές στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα κράτος σε πιο στέρεες βάσεις που να μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις της εποχής.

8767384

Η πανεπιστημιακή ανάπτυξη της Κύπρου και συγχρόνως η ανάπτυξη σε τομείς έρευνας και καινοτομίας αποτελεί για την Κυβέρνηση αναπόσπαστο μέρος της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας. 

Η επέκταση της ανώτερης εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στους τομείς της σύγχρονης τεχνολογίας, της ιατρικής, της ενέργειας, των εξειδικευμένων θεμάτων και των σύγχρονων αναγκών του τόπου, που θα τροφοδοτεί τις παραγωγικές επιχειρήσεις και οργανισμούς με προσοντούχο ανθρώπινο δυναμικό και θα περιορίζει τις διαρροές αξιόλογων Κύπριων επιστημόνων προς το εξωτερικό, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. 

Η πατρίδα μας ανέκαθεν εναπέθετε τις ελπίδες της για ένα καλύτερο αύριο στη νέα γενιά. Στη νέα γενιά προσβλέπουμε για την ανάπτυξη, την καλλιέργεια και την πρόοδο της κυπριακής κοινωνίας».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending