fbpx

CUT: Τελετές Αποφοίτησης ΤΕΠΑΚ 2014

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, οι φετινές Τελετές Αποφοίτησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η φετινή σειρά αποφοίτων περιλαμβάνει 450 απόφοιτους από προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, 115 απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων μάστερ και 11 διδακτορικούς.

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης για τις Σχολές Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Διοίκησης και Οικονομίας και Μηχανικής και Τεχνολογίας, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Την Πέμπτη 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης για τις Σχολές Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επιστημών Υγείας, στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου.

Η Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού, κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στη νέα διαδικασία αξιολόγησης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων U-MultiRank στην οποία το ΤΕ.ΠΑ.Κ. έχει λάβει άριστη βαθμολογία σε 8 κατηγορίες. Αναφέρθηκε επίσης στα νέα νομοσχέδια που κατατέθηκαν πρόσφατα στην Βουλή των Αντιπροσώπων με σκοπό τον διεθνή προσανατολισμό των πανεπιστημίων και την προσφορά των πτυχίων και στην αγγλική γλώσσα. Σημείωσε επίσης την ανάγκη απεξάρτησης των δημοσίων πανεπιστημίων από τους κρατικούς πόρους και τα επιτεύγματα του πανεπιστήμιου στην άντληση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ομιλίες τους κινήθηκαν γύρω από τρείς άξονες: κυπριακό, οικονομία, παιδεία. Αναφέρθηκαν στις εξελίξεις των συνομιλιών, για την είσοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές έπειτα την απουσία της για τρία χρόνια και στην κατάθεση των νέων νομοσχεδίων για τα πανεπιστήμια.

Το πρώτο βραβείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβε η Στέλλα Ανδρέου, του τμήματος Εμπορίου Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας από τη Λεμεσό. Το δεύτερο βραβείο έλαβε η Μαρία Αργυρού του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.

Φέτος αποφοίτησαν από το ΤΕΠΑΚ και οι 4 πρώτοι Κενυάτες υπότροφοι του Τμήματος Νοσηλευτικής οι οποίοι βρέθηκαν για σπουδές στην Κύπρο μετά από ειδική συνεργασία του ΤΕΠΑΚ με την Ιερά Μητρόπολη Κένυας και την Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Ως νέος απόφοιτος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου νιώθω περήφανος ως μέλος της συνεχούς αυξανόμενης κοινωνίας των αποφοίτων του νεαρού αυτού πανεπιστημίου. Αναγνωρίζω τις αδυναμίες που υπήρχαν κατά καιρούς στην οργάνωση και διοίκηση του αλλά όλα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με την άντληση γνώσης και δημιουργία ικανών επιστημόνων που θα ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Το μέλλον φαντάζει μπροστά μας αβέβαιο και ασταθές. Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε πως το μέλλον δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς αφού, όπως και η φοίτηση στο πανεπιστήμιο, δεν ήταν ποτέ ένας ίσιος δρόμος. Στον δρόμο όμως αυτόν, η γνώση και εμπειρίες που αποκτήσαμε θα μας συντροφεύουν παντοτινά. Καλή ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία σε όλους τους απόφοιτους.

 

Πηγή: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending