fbpx

Hack the story #1 – The Social Media Cypriot: 4 Ιστορίες από την Κυπριακή Πραγματικότητα

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα.

κατάλογος

Το γεγονός ότι κατοικείς και επιβιώνεις στη νήσω Κύπρο, αυτό το διάστημα, κάτω από αυτές τις συνθήκες, πάει να πει ότι έχεις χιούμορ! Επίσης, το γεγονός ότι τώρα διαβάζεις αυτό το άρθρο αποδεικνύει πως η τεχνολογία έχει ριζώσει για τα καλά στις ζωές μας και έχει αλλάξει καλώς ή κακώς τον τρόπο που επικοινωνούμε. Και επειδή είμαστε ένας λαός που ξέρει να προσαρμόζει όλες τις μόδες στα μέτρα του, στο πρώτο Hacked Story θα πάρεις μια μικρή γεύση από το πως ο Πετρής, η Σκεύη, η Μαρία – Λουίζα και ο Γιάννης γνώρισαν και αγάπησαν την τεχνολογία.

 

  • Ο Πετρής. Oδηγεί –όπως κάθε πρωί- κατευθυνόμενος προς το χωράφι του. Ο Ήλιος καίει. Τον ενοχλεί ο ήχος από τα τζιτζίκια -τον έχει βαρεθεί τόσαcap1 χρόνια- γι΄ αυτό φοράει πάντα τα handsfree ακουστικά του. Ακούει Greek Summer 2014 Hits Mega Mix ενώ σκέφτεται τα ψεσινά και προβληματίζεται έντονα.. «Αν τηλεφωνήσω στον Ant1 λαλείς να μου τους δώσουν τζίνους ούλους τους αρκάτες που είσσεν ο Διαμαντής στα αμπέλια; Αφού ετελειώσαν τα γυρίσματα του Μπρούσκο, τι θα τους κάμουν σιόρ;» Την σκέψη του -και την μουσική- διακόπτει μια ειδοποίηση στο κινητό. Κατεβαίνει από το τρακτέρ, χαιρετά τους εργάτες που μαζεύουν τα ροδάκινα και πριν ξεκινήσει δουλειά παίζει τις 5 ζωές του στο Candy Crush, δεν κατάφερε ακόμα να περάσει το στάδιο 160. Πού θα πάει…
  • Η Σκεύη. Σιδερώνει με το ατμοσίδερο και οι στοίβες ρούχων φαίνονται να μην έχουν τελειωμό. Ο αεριστήρας φυσάει καταπάνω της αλλά η ζέστη είναι αφόρητη. « Εν ζωή τούτη σιόρ; Να μάχομαι ούλλη μέρα σαν την μαύρη; Εν λείφκουν. Εν λείφκουν!» παραμιλά, ενimagesώ ξεφυσάει με νεύρα. Ο άντρας της μπαίνει βιαστικός από την πόρτα της κουζίνας. «Τι μουρμουράς πάλε αγάπη μου». «Άκου να σου πω; Θέλω μαυρού, κόψε την κκελέ σου» του απαντά με έντονο ύφος ενώ σηκώνει απειλητικά το ατμοσίδερο. « Ρε Σκεύη για όνομα του θεού, εν θωρείς την κρίση που έχουμε; ». « Δεν με κόφτει Κώστα. Δεν με κόφτει» του φωνάζει φανερά εξοργισμένη και του πετάει επιθετικά ένα παντελόνι. «Θέλω να γινώ γυναίκα καριέρας, να δουλέψω»«Μα πώς να δουλέψεις ρε μάνα μου; Αφού δεν εσπούδασες». « Θα κάμω δική μου επιχείρηση στο eBay. Θα ράφκω τζαι θα πουλώ, τζαι σμιλί ξέρω τζαι ποούλλα επούλησα ήδη ένα καππελούι τζαι μια σσιάρπα. Ξέρεις πόσα πάσιν τα χειροποίητα; Α;». «Σκεύη ποιος σου τα βάλλει τούτα μες τον νού; Επέλλανες; » « Μαυρού τζαι επειχείρηση ή χωρίζουμε!! Θκιάλεξε!»
  • Η Μαρία Λουίζα. Μόλις γύρισε από το Πανεπιστήμιο. Με το που συνδέεται στο wifi, δεκάδες ειδοποιήσεις έρχονται στο κινητό της: Facebook,Twitter,Instagram,Pinterest,Gmail κτλ Μόλις ξεκλειδώνει το κινητό, η οθόνη της σβήνει. Το κινητό τα χει παίξει -πάλι- από τις πολλές ειδοπCapture2οιήσεις. Πριν προλάβει να νευριάσει, από την τσάντα της ακούεται ο ήχος κλήσης του Skype. Αρπάζει το τάμπλετ από την τσάντα. Την καλεί η μαμά της. «Ναι μάμμα» «Έλα μωρό μου, τι κάμνεις;» «Είμαι καλά εσείς;» «Καλά, έφαες;» «Ναι» «Τι έφαες αγάπη μου;» «Ήμουν σε ένα κινέζικο το μεσημέρι με κάτι φίλες» «Ψωμί έφαες; Μα ακόμα εν έφαες για νύχτα; Ούφφου εν 7 η ώρα μωρό μου, που εννα έρτεις να πάμε να κάμουμε εξετάσεις» «Οκ» «Είδες τι εφόρησεν η βασίλισσα προχτές στο γάμο του πρίγκιπα Αντρέι; Πράβο της πάντως, διατηρείται» «Μάμμα εν σημαίνει ότι επειδή σπουδάζω Αγγλία πάω στους πριγκιπικούς γάμους» «Όι! Να πηαίνεις αγάπη μου, εν τζαι ξέρεις ποττέ τι γνωριμίες θα κάμεις.
  • «Οι ρε Μαλάκα!! Αργεντινή-Ιράν να παίξεις το Ιράν; Εν αυτοκτονία ρε φίλε. Ναι ρε, Αργεντινή! Μα σαι μωρό;» Ο Γιάννης. Μπαίνει βιαστικά στο Μπούκικο  για να παίξει το σημερινό κουπόνι ενόψει Μουντιάλ -σπίτι η Βιολέτα μουρμουρά πως θα γίνει κουμαρτζής και θα Captureχάσει την περιουσία τους στο πόκερ. Βγάζει την πατεριμή του και κάθετε σταυροπόδι όπως αρμόζει στην περίσταση -σπίτι η Βιολέττα μουρμουρά ότι η πατεριμή είναι χωριάτικη. Προχτές έπαιξε 10 ευρώ και κέρδισε για πρώτη φορά 70, ακολούθησε βέβαια πολύ «χουμίσι» στους παρέες του και από τότε έγινε για λίγες μέρες ο must συμβουλάτορας για τα κουπόνια. Καθώς συμπληρώνει το κουπόνι του, πέφτει επίμονο τηλεφώνημα από τη Βιολέτα, αμέσως μετα μήνυμα στο Facebook «Γιάννη πού είσαι; Είσαι online στο Facebook και δεν μου απαντάς το τηλέφωνο; Σε μισή ώρα είναι το party της Παπαδημοπούλου. Τσακίσου» «Αγάπη είμαι σοβαρό meeting με Κινέζους επενδυτές στο γραφείο. Θα έρθω όσο πιο γρήγορα μπορώ xxx» «Γιάννη το γραφείο της εταιρείας είναι στον Στρόβολο.» «Μωρό μου ξέρω το… Χαχα» «Γιάννη κάτω που τα μηνύματα σου γράφει Sent from Aglantzia.» «…»

images (2)* Γιατί όλους κάποτε το Internet μας έβαλε σε μπελάδες. Έτσι δεν είναι; 😉

 

Και επειδή ξέρουμε ότι θα σε βρούμε σύμφωνο/η, ρίξε μια ματιά και στο άρθρο: Οι πιο εκνευριστικοί τύποι του Facebook (όλοι γνωρίζουμε έστω κι ένα)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending