fbpx

Οι διαφορές ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες

Πόσo εύκολα θα ήταν τα πράγματα αν μπορούσαμε να διαβάζουμε τις σκέψεις των άλλων και συγκεκριμένα των αντιπροσώπων του αντίθετου φύλου;! Είμαι σίγουρη ότι συμφωνείτε απόλυτα μαζί μου. Γι’αυτό μετά από μια κουραστική και εξαντλητική έρευνα (έχω γίνει ειδική) έφτασε η ώρα της αλήθειας! Παραθέτοντας και κάποια από την δική μου σοφία, σας αποκαλύπτω τις διαφορές ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες!

Σημείωση: Τα παρακάτω δεν σχετίζονται με κανέναν τρόπο με πραγματικά πρόσωπα ή  καταστάσεις! 🙂 Παρακαλώ όπως τα δείτε με χιουμοριστική διάθεση! 🙂

Καταρχήν φίλοι μου, ας παραθέσουμε κάποια γεγονότα. Οι άντρες και οι γυναίκες δεν σκέφτονται το ίδιο.

male_and_female_brains_118055

Αυτό οφείλεται στο ότι εγκεφαλικά είναι φτιαγμένοι διαφορετικά. Όποτε και δεν μπορούν να λειτουργούν το ίδιο, να αισθάνονται, να αντιδρούν το ίδιο. Αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Παραδείγματα:

  • Ο αρσενικός εγκέφαλος είναι εξαιρετικά ειδικευμένος, χρησιμοποιεί συγκεκριμένα τμήματα του ενός ημισφαιρίου ή του άλλου για να ολοκληρώσει συγκεκριμένες εργασίες. Ο θηλυκός εγκέφαλος από την άλλη είναι πιο διάχυτος και χρησιμοποιεί σημαντικά τμήματα και των δύο ημισφαιρίων για μια ποικιλία εργασιών.
  • Οι άνδρες είναι σε θέση να επικεντρωθούν σε θέματα συγκεκριμένα και να αποκλείουν άσχετες πληροφορίες και περισπασμούς. Οι γυναίκες βλέπουν τα πράγματα από ένα ευρύτερο σημείο.
  • Οι άνδρες είναι σε θέση να διαχωρίσoυν τις πληροφορίες, τα ερεθίσματα, τα συναισθήματα, τις σχέσεις, κλπ. σε χωριστά διαμερίσματα στον εγκέφαλό τους, ενώ οι γυναίκες έχουν την τάση να συνδέουν τα πάντα μαζί.
  • Στους άνδρες, η κυρίαρχη αίσθηση είναι η όραση, το οποίο δεν συμβαίνει και με τις γυναίκες. Όλες οι αισθήσεις μιας γυναίκας είναι, από ορισμένες απόψεις, πιο συντονισμένες από αυτές ενός άνδρα και συνδυασμένες.

Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι άντρες και γυναίκες δεν μπορούμε να τα βρούμε εύκολα αφού εγκεφαλικά δεν λειτουργούμε το ίδιο. Δεν συνεννοούμαστε, τόσο απλά! Αλλά έχουμε και διαφορές σε καθημερινά, απλά πράγματα εκτός από όλα τα άλλα! Παραδείγματα:

RelationshipFighting

  • Οι άντρες είναι συνήθως αυτοί που ξεκινούν μια κουβέντα, ενώ οι γυναίκες είναι συνήθως αυτές που την τελειώνουν!!
  • Αν πεις σε έναν άνδρα ότι αγόρασες καινούριο αυτοκίνητο, θα σε ρωτήσει τι μάρκα είναι ενώ αν ρωτήσεις μια γυναίκα θα σε ρωτήσει τι χρώμα είναι!
  • Οι άντρες χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα τους μόνο για σκοπούς επικοινωνίας, ενώ οι γυναίκες θα περάσουν την ημέρα τους με μια φίλη, θα έρθουν σπίτι και θα περάσουν τις υπόλοιπες ώρες μιλώντας στο τηλέφωνο με τη συγκεκριμένη φίλη!
  • Οι γυναίκες δεν χρειάζονται συγκεκριμένο λόγο για να ντυθούν καλά, ενώ οι άντρες θα ντυθούν καλά μόνο σε 2 περιπτώσεις: σε γάμους και κηδείες!!
  • Οι γυναίκες μάλλον έχουν το γονίδιο του «ημερολογίου»… Αν ρωτήσεις μια γυναίκα που και πότε συνάντησε τον πρώτο της εφηβικό έρωτα θα σου δώσει μια χρονολογική περιγραφή ολόκληρου του επεισοδίου. Θα σου πει πρώτα την ημερομηνία της συνάντησης, το χρώμα του φορέματος που φορούσε εκείνη την ημέρα και θα σου πει επίσης την ακριβή ώρα που συναντήθηκαν. Αν ρωτήσεις έναν άνδρα το ίδιο πράγμα πρώτα θα προσπαθήσει να αποφύγει την ερώτηση και μετά θα μουρμουρίσει κάτι και θα φύγει τρέχοντας!!

Προφανώς δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις γυναίκες και τους άνδρες, ακριβώς γιατί είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους! Οι γυναίκες έχουν πλεονεκτήματα σε κάποιους τομείς και οι άνδρες σε κάποιους άλλους.

Ναι, εννοείται ότι αστειεύομαι! ΦΥΣΙΚΑ και οι γυναίκες είναι σαφώς καλύτερες από τους άντρες! (και τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε ένα debate κάτω από το άρθρο) 😛

Το αιώνιο ερώτημα όμως παραμένει: Τι θέλουν επιτέλους οι άντρες και τι οι γυναίκες;  Ίσως δεν καταφέρουμε ποτέ να μάθουμε! 😛

Δες όμως το άρθρο Πώς να κάνεις έναν άντρα και μια γυναίκα ευτυχισμένους αντίστοιχα! για να πάρεις ιδέες!! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending