fbpx

Βάλε τάξη στη ντουλάπα σου ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

Το καλοκαίρι που όλοι περιμέναμε έφτασε για τα καλά πλέον.  Ο καιρός γίνεται όλο και πιο ζεστός, τα ποτά πιο κρύα, τα μαλλιά μας γίνονται πιο ανοιχτόχρωμα, το σώμα μας σκουραίνει, οι νύχτες μεγαλώνουν, η μουσική δυναμώνει, τα ρούχα λιγοστεύουν.  Και κάπου εδώ, σε πιάνει πανικός γιατί απλά σου έρχεται στο μυαλό… η γκαρνταρόμπα σου.  Από τη μία έχεις την αίσθηση ότι έχεις ένα σωρό από ρούχα και από την άλλη όταν έρθει η στιγμή να ντυθείς για να πας κάπου κάθεσαι τόοοοση ώρα μπροστά από την ντουλάπα και σκέφτεσαι ότι δεν έχεις τίποτα απολύτως να βάλεις.  Νομίζω ήρθε η ώρα να μπει μια τάξη.  Ακολούθησε τις πιο κάτω συμβουλές και είμαι σίγουρη ότι θα ξεπεράσεις αυτό το μαρτύριο.

Βήμα 1: Δημιούργησε ατμόσφαιρα

Το πιο σημαντικό βήμα σε όλην αυτήν την περιπέτεια.  Φώτισε το δωμάτιο, άνοιξε τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρας και βάλε τη μουσική που σου αρέσει. Όλα αυτά θα λειτουργήσουν θετικά και θα κάνουν την εμπειρία πιο ευχάριστη έτσι ώστε να μπορείς να εμπνευστείς.

1

Βήμα 2: Άδειασε την ντουλάπα

Μην σκέφτεσαι πόσο χρόνο θα σου πάρει να τα ξαναβάλεις μέσα.  Αυτό το βήμα είναι πάρα πολύ σημαντικό.  Βγάλε όλα τα ρούχα, ζώνες, παπούτσια που υπάρχουν μέσα σε αυτήν.  Έτσι, θα μπορείς να αξιολογήσεις καλύτερα το χώρο που διαθέτεις.

2

Βήμα 3: Κατηγοριοποίησε τα ρούχα σου

Εδώ θα δείξει πόσο καλά ξέρεις τον εαυτό σου.  Βάλε τα ρούχα σου σε τρεις κατηγορίες:

  • ρούχα που δεν σου αρέσουν (έχει τουλάχιστον ένα χρόνο να τα φορέσεις, έχει αλλάξει η μόδα, δεν είναι πλέον του στυλ σου)
  • ρούχα που δεν σου κάνουν (είναι στενά ή φαρδιά, κοντά ή μακριά, κτλ)
  • ρούχα που σίγουρα θα φορέσεις φέτος

Τις δύο πρώτες κατηγορίες πρέπει να σκεφτείς τι θα τις κάνεις.  Μπορείς να τα δανείσεις σε κάποιον που τα έχει ανάγκη (π.χ. οργανισμούς, ή σε κάποιο γνωστό) ή αν κάποια από αυτά είναι τελείως χαλασμένα και δεν επιδιορθώνονται με τίποτα…..μην τα πετάξεις. Μπορείς να τα βάλεις να πάνε για ανακύκλωση.  Εμείς θα επικεντρωθούμε στην τρίτη κατηγορία για ευνόητους λόγους.

3

Βήμα 4:  Καθετί στην θέση του   

Ήρθε η ώρα να τα βάλεις ξανά μέσα στην ντουλάπα…αλλά αυτή τη φορά συγυρισμένα.

  1. Ξεκίνα από αυτά που θα κρεμάσεις.  Βάλε σε κρεμάστρες τα παντελόνια, τα φορέματα, τις φούστες, τα πουκάμισα και όσες μπλούζες τσαλακώνονται εύκολα.  Όταν το κάνεις αυτό, τοποθέτησέ τα ανά κατηγορία μέσα στην ντουλάπα (τα παντελόνια μαζί, οι φούστες μαζί, κ.ο.κ.).  Καλό θα ήταν ξεκινώντας από αριστερά προς δεξιά ή αντίστροφα (ανάλογα με το τι σε βολεύει) να βάλεις πρώτα τα φορέματα που είναι πιο μακριά και να προχωράς μέχρι και το πιο κοντό ρούχο.  Έτσι θα κερδίσεις λίγο χώρο στο κάτω μέρος της ντουλάπας.

4

  2. Τοποθετήστε τα t-shirts και τα σορτς, που φοράς καθημερινά, πάνω στα ράφια που είναι στο ύψος των ματιών ή σε συρτάρια (ανάλογα με το τι διαθέτει η ντουλάπα σου).  Φρόντισε και αυτά να τα βάλεις σε κατηγορίες. Για παράδειγμα βάλε όλα τα σορτς μαζί, όλες τις αμάνικες μπλούζες μαζί, τις κοντομάνικες, κτλ.  Αν σε βολεύει μπορείς να τα κατηγοριοποιήσεις ανάλογα με το χρώμα.  Έτσι θα μπορείς να κάνεις πιο εύκολα τους συνδυασμούς.

5

  3.  Αν έχεις διαθέσιμα συρτάρια βάλε ξεχωριστά τα εσώρουχα, τις κάλτσες/καλτσόν/κολάν, τις πιτζάμες.  Τέλος, βάλε τις τελευταίες μικρές λεπτομέρειες (ζώνες, φουλάρια, τσάντες, γραβάτες, κτλ) σε ένα ξεχωριστό συρτάρι.  Αν δεν έχεις συρτάρια μπορείς να τα συγυρίσεις σε κουτιά της αρεσκείας σου (ειδικά για ρούχα όμως) και να τα τοποθετήσεις σε ένα άδειο χώρο μέσα στην ντουλάπα (π.χ. κάτω από τα παντελόνια).

6

 

Βήμα 5: Απόλαυση

Δεν έχεις τίποτα πλέον να φοβάσαι. Απόλαυσε την ντουλάπα σου τακτοποιημένη πλέον και λειτουργική!!

7

 

 

Extra tip: Φρόντισε τα ρούχα που δεν χρειάζονται αυτήν τη σεζόν να τα βάλεις στα πιο ψηλά ράφια ή συγυρισμένα μέσα σε κουτιά και να τα τοποθετήσεις σε άλλο μέρος (π.χ. στην αποθήκη ή κάτω από το κρεβάτι).  Έτσι θα κερδίσεις επιπλέον χώρο μέσα στην ντουλάπα.

 

Καλή επιτυχία!! 🙂 

Πάρε έξτρα συμβουλές με το σχετικό άρθρο: Ανανέωσε την γκαρνταρόμπα σου με (σχεδόν) 0 σέντ

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending