fbpx

9 tips για ένα καλό βιογραφικό σημείωμα

Θα λέγαμε ότι το βιογραφικό σημείωμα αποτελεί την ιστορία της ζωής μας, αφού παρουσιάζει περιληπτικά την προσωπική, μορφωτική και επαγγελματική μας ταυτότητα. Έχει ως στόχο να αναδείξει ποιοι είμαστε. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο, προκειμένου να δημιουργήσουμε το ιδανικό βιογραφικό. Θα πρέπει να διαφέρει από τα υπόλοιπα, ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον του/της εργοδότη/τριας, για να μην το προσπεράσει, αφού όσο απίστευτο και αν ακούγεται κάθε εργοδότης/τρια αφιερώνει ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ!

Για να μην τα πολυλογώ όμως, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τη δημιουργία ενός στοχευμένου βιογραφικού, το οποίο θα μας δώσει την επιθυμητή θέση εργασίας.

35abc7f5e0e3c872fb29ee6e92884d7f_L

  1. Σημαντικά στοιχεία τα οποία πρέπει να περιέχει σε ενότητες είναι: τα προσωπικά στοιχεία, το προφίλ καριέρας(3-4 γραμμές: περιγραφή δεξιοτήτων και σύνδεση με τις απαιτούμενες για μια θέση),οι σπουδές, η εργασιακή εμπειρία, εθελοντική εργασία(αν υπάρχει), ξένες γλώσσες, γνώσεις η/υ, σεμινάρια, και άλλα ενδιαφέροντα.
  1.  Φροντίστε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό προφίλ καριέρας.
  1. Οργανώστε τις πληροφορίες σας με αντίστροφη χρονολογική σειρά, αρχίστε δηλαδή με τη πιο πρόσφατη.
  1. Η έκταση του βιογραφικού ΔΕΝ πρέπει να ξεπερνά τις δύο σελίδες.
  1. Αποφύγετε τα ορθογραφικά λάθη και τις συντομογραφίες.
  1. Φροντίστε να ανανεώνετε το βιογραφικό σας με νέα στοιχεία που προκύπτουν και κάθε φορά που το στέλνετε σ’ ένα εργοδότη προσαρμόστε το στις απαιτήσεις της αγγελίας.
  1. Προσοχή! Τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνετε στο βιογραφικό σας θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να τα τεκμηριώνετε.
  1. Να είστε συνεπείς στο είδος της γραμματοσειράς που χρησιμοποιείτε, των περιθωρίων, των υποτίτλων ώστε να υπάρχει ισορροπία άσπρου-μαύρου.
  1. Μην ξεχάσετε μαζί με το βιογραφικό σημείωμα να αποστείλετε στον εργοδότη και τη συνοδευτική επιστολή, η οποία θα πρέπει να είναι σύντομη (2-3 παράγραφοι) προκειμένου να τη διαβάσει!

cvround

Καλή επιτυχία! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending