fbpx

Άρχισαν τα Τάκα-Τούκου στις παραλίες

Έπιασαν οι ζέστες και χωρίς δεύτερη σκέψη βγήκαν όλοι στις παραλίες να δροσιστούν. Από τις παραλίες φυσικά δεν λείπει η αγαπημένη πλέον συνήθεια των Κύπριων -και όχι μόνο- το τένις.

Πώς άρχισε όμως αυτή η συνήθεια;

Η ρίζα βρίσκεται προ δύο περίπου δεκαετιών στον πρώτο καλοκαιρινό διαγωνισμό της γνωστής μάρκας αναψυκτικών. Είχαν την εξαιρετική ιδέα να βάζουν μέσα από κάθε συσκευασία εξάδας αναψυκτικών ένα αυτοκόλλητο που αποκάλυπτε το δώρο του διαγωνισμού. Τα δώρα περιλάμβαναν μεταξύ άλλων πετσέτες θαλάσσης, ρακέτες, ομπρέλες για παραλία και το μεγάλο δώρο ένα jetski! Οπότε καταλαβαίνετε ότι σχεδόν κάθε νοικοκυριό είχε πλέον στην κατοχή του ρακέτες θαλάσσης.

525890491_479

Την διαφορά έκαναν οι ρακέτες διπλής όψης.

Από την πίσω μεριά είχαν ειδικό αυτοκόλλητο για να κολλάει η μπάλα και να μην χρειάζεται να τρέχεις να την βρεις κάθε φορά που ο συμπαίχτης σου την στέλλει στο διάστημα. Θυμάμαι πριν χρόνια, όταν πήγαινα δημοτικό ακόμη, όλοι τις αγόραζαν αλλά η μητέρα μου επέμενε να μην πάρω γιατί θα χαλούσαν. Και είχε δίκαιο γιατί μετά από κανένα μήνα χρήσης η μπάλα δεν κολλούσε πλέον.

 

Ποτέ όμως οι Κύπριοι δεν κατείχαν το άθλημα ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν.

Μέχρι που το 2006 έκανε την μεγάλη του εμφάνιση στο GrandSlam της Αυστραλίας ο Μάρκος Παγδατής που με την απρόσμενη και φανταστική πορεία του στον τελικό της διοργάνωσης εξύψωσε το ηθικό των Κυπρίων και οι παραλίες γέμισαν με τους απόηχους των κτυπημάτων της πλαστικής μπάλας του τένις.

tennis5

Πολλοί είναι και αυτοί που δεν γνωρίζουν πως το τένις στην παραλία υπάρχει και ως άθλημα. Στη Λεμεσό λειτουργεί Όμιλος Θαλάσσιου Τένις ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 με σκοπό να προωθεί το άθλημα στη χώρα και να διοργανώνει διάφορα τουρνουά. Για περισσότερες πληροφορίες  επισκεφθείτε cyprusbeachtennis.com

040920113760-28custom29[1]

 

Κάποιοι λένε πως είναι ενοχλητικό. Άλλοι πάλι δείχνουν τις δεξιότητες του και γυμνάζονται.

Κάποιοι το χρησιμοποιούν ακόμη και ως πρόφαση για να κάνουν καμάκι ρίχνοντας την μπάλα, «κατά λάθος» φυσικά, στον/στην ανυποψίαστο/η παραθεριστή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ένας από τους τρόπους για να περνάς όμορφα στην παραλία.

Μην παραλείψεις το άρθρο:  Τι αναμένεται να δεις σίγουρα στις παραλίες φέτος (αν δεν το έχεις δει ακόμη)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending