fbpx

EUC: Αγάλματα και ηχητικές εξερευνήσεις «ζωντανεύουν» το Κυπριακό Μουσείο

Το τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης Ολλανδίας, του University of Hull του Yorkshire Μεγάλης Βρετανίας και το τμήμα Αρχαιοτήτων διοργανώνουν μια μοναδική μουσική και καλλιτεχνική εκδήλωση-δράση στους χώρους του κυπριακού μουσείου στη Λευκωσία, την Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 και ώρα 8μ.μ.

Μέσα στο μοναδικό χώρο του κυπριακού μουσείου, καθηγητές και φοιτητές των τριών σχολών Ολλανδίας, Μεγάλης Βρετανίας και Κύπρου θα δημιουργήσουν μια πρωτοποριακή ακουστική και εικαστική παρέμβαση, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βιώσει μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εμπειρία, ένα πάντρεμα μοντέρνου και κλασικού, τεχνολογίας και παράδοσης, ήχου και εικόνας.

Αρχαία αγάλματα και επιγραφές θα γίνουν εκ νέου πρωταγωνιστές και σημεία αναφοράς νέων καλλιτεχνικών αναζητήσεων και καινοτομιών. Για ένα βράδυ, οι επισκέπτες θα δουν, θα ακούσουν και θα αισθανθούν ένα διαφορετικό μουσείο, το οποίο θα πάρει σάρκα και οστά μέσω νέων ηχητικών εξερευνήσεων: κρουστά όργανα φτιαγμένα από αντικείμενα της καθημερινότητας, σωλήνες και ηλεκτρονικοί ήχοι θα ενωθούν με τους ήχους της ανθρώπινης φωνής και συμβατικών μουσικών οργάνων όπως πιάνου, κιθάρων και φλάουτων. Αυτές οι πρωτοποριακές ηχητικές συνθέσεις θα δώσουν άλλη διάσταση, χρώμα και ουσία στην αρχιτεκτονική και τους ιδιαίτερους χώρους του μουσείου.

H εκδήλωση αποτελεί την κορύφωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Intensive Program, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης (ΙΔΕΠ), και αποτελεί μια πρωτοποριακή ιδέα του επίκουρου καθηγητή του μουσικού κλάδου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Εύη Σαμμούτη, ο οποίος είναι ανάδοχος και συντονιστής του προγράμματος. Στο πλαίσιο του προγράμματος, 12 φοιτητές και 4 καθηγητές από Ολλανδία και Αγγλία συνεργάζονται εντατικά, για δύο εβδομάδες, με Κύπριους φοιτητές, καθηγητές και καλλιτέχνες.

Για περισσότερες πληροφορίες στο 22865854 (Κυπριακό Μουσείο) ή στο 22713081 (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending