fbpx

Μύθοι και αλήθειες για την απώλεια βάρους

3 μύθοι και άλλες τόσες αλήθειες για την απώλεια βάρους και μερικές συμβουλές για να προστατεύσετε την υγεία σας:


1. ΜΥΘΟΣ: Οι πολύ αυστηρές και περιοριστικές δίαιτες έχουν μόνιμα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους.

Untitled
ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι δίαιτες που περιορίζουν πολλές ομάδες τροφών συχνά υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους και μπορεί αρχικά να χάσετε βάρος αλλά είναι πολύ δύσκολο να τις ακολουθήσει κάποιος για πολύ καιρό. Οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά κουράζονται από αυτές και ανακτούν το χαμένο βάρος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αυστηρές περιοριστικές δίαιτες μπορεί να είναι ανθυγιεινές γιατί δεν παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας. Επίσης, χάνοντας πολύ γρήγορα βάρος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης πετρών στη χολή. Οι δίαιτες που παρέχουν λιγότερο από 800 θερμίδες την ημέρα μπορούν να προκαλέσουν ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού και ίσως αποβούν μοιραίες.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Οι έρευνες υποστηρίζουν ότι χάνοντας ½ με 1 κιλό την εβδομάδα κάνοντας υγιεινές διατροφικές επιλογές, τρώγοντας τις σωστές μερίδες και εισάγοντας τη φυσική άσκηση στην καθημερινή σας ζωή είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε. Υιοθετώντας υγιεινή διατροφή και συνήθειες φυσικής άσκησης μπορείτε επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, καρδιοπάθειες και ψηλή πίεση.


2. ΜΥΘΟΣ: Οι ψηλές σε πρωτεΐνη/χαμηλές σε υδατάνθρακες δίαιτες είναι ένας υγιεινός τρόπος για να χάσετε βάρος. 

womans-diet_main
ΑΛΗΘΕΙΑ: Η δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες είναι πιο αποτελεσματική για το πρώτο διάστημα. Τα μακροπρόθεσμα όμως αποτελέσματα της ψηλής σε πρωτεΐνες και χαμηλής σε υδατάνθρακες δίαιτας είναι άγνωστα. Η δίαιτα ψηλή σε πρωτεΐνες είναι ψηλή σε λίπος και χοληστερόλη και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών ασθενειών. Παράλληλα, μπορεί να τρώτε πολύ λίγα φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως, γεγονός που πιθανόν να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα εξαιτίας της έλλειψης διατροφικών ινών. Το να ακολουθείτε μια τέτοια δίαιτα μπορεί επίσης να σας κάνει να νιώθετε ναυτία, κουρασμένοι και αδύναμοι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το να τρώτε λιγότερο από 130 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία κετόνων στο αίμα σας. Το κτίσιμο κετόνων μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να παράγει ψηλά επίπεδα ουρικού οξέος, το οποίο είναι ένας παράγοντας κινδύνου για ουρική αρθρίτιδα και πέτρας στα νεφρά. Η παραγωγή κετονών μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για έγκυες γυναίκες και ανθρώπους με διαβήτη ή
ασθένεια των νεφρών.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ένα πρόγραμμα διατροφής με λίγες θερμίδες, το οποίο περιλαμβάνει τις σωστές ποσότητες υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών θα σας επιτρέψει επίσης να χάσετε βάρος. Ακολουθώντας ένα ισορροπημένο σχέδιο διατροφής, δεν θα σταματήσετε να τρώτε από όλες τις κατηγορίες τροφίμων, όπως είναι τα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα λαχανικά- και να χάνετε τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν. Επίσης, θα ανακαλύψετε ότι είναι πιο εύκολο να ακολουθήσετε μια δίαιτα ή ένα πρόγραμμα διατροφής που περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία φαγητών.

3. ΜΥΘΟΣ: Το άμυλο είναι παχυντικό και πρέπει να περιορίζεται όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος
diet-11

ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν συμπεριφέρονται όλα τα αμυλούχα τρόφιμα το ίδιο στον οργανισμό. Σίγουρα τα άσπρα ψωμιά, η πατάτα, το άσπρο ρύζι και τα μακαρόνια δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος. Τα προϊόντα ολικής άλεσης όμως μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους χωρίς να αυξήσουν το ζάχαρο του αίματος σε επικίνδυνα επίπεδα. Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας για το σώμα σας.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
 Ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής είναι αυτό που:
● Δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής αλέσεως και το άπαχο ή χαμηλό σε λιπαρά γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα
● Περιλαμβάνει άπαχα κρέατα, πουλερικά, ψάρια, αυγά και ξηρούς καρπούς
● Είναι χαμηλό σε κορεσμένα λίπη, υδρογονοποιημένα λιπαρά, αλάτι (νάτριο) και πρόσθετη ζάχαρη.
Πηγή: cosmopolitan.philenews.com

Για περισσότερη προσοχή στο τι τρως, πάρε και κάποιες ιδέες από το άρθρο: Τα πιο υγιεινά σνακ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending