fbpx

Πότε πρέπει να λέμε όχι!

Σίγουρα όλοι έχουμε πέσει στο δίλημμα σε ποιους και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να λέμε όχι! Πολλές φορές αγχωνόμαστε γιατί πιστεύουμε οότι αν αρνηθούμε κάτι σε κάποιον, ίσως χαλάσουμε τη φιλία μας, τη σχέση μας, καταλήγωντας όμως τις περισσότερες φορές απλά θύματα των περιστάσεων! Πότε πρέπει να λέμε οχι λοιπόν;

 

1.  Πες OXI σε μια έξοδο που απλά δεν σε γεμίζει.

Μην αναγκάζεις τον εαυτό σου να πάει κάπου όταν δεν έχει τη διάθεση ,γιατί στο τέλος ίσως χαλάσεις και τη  διάθεση ολόκληρης της παρέας.

 

2. Πες ΟΧΙ σε ένα φίλο που σου ζητάει να του δανείσεις χρήματα, ενώ ξέρεις ότι ποτέ δεν τα  επιστρέφει!

Φίλε ζούμε σε δύσκολες εποχές!

 

3. Πες ΟΧΙ σε μια σχέση που πλέον δεν σε κάνει ευτυχισμένο/η.

Όταν έισαι εγκλωβισμένος σε μια σχέση που δεν οδηγεί πουθενά στερείς στον εαυτό σου ευκαιρίες που ίσως να σε κάνουν ξανά χαρούμενο!

 

4. Πες ΟΧΙ σε όποιον είναι στη ζωή σου απλά από συμφέρον.

Προσπάθησε να βρεις ποιοι πραγματικά αξίζουν και φύλαξε τους σαν κόρη οφθαλμού.

 

5. Πες ΟΧΙ σε όποιον σε πιέζει να κάνεις πράγματα τα οποία δεν έιναι του χαρακτήρα σου.

Πες όχι σε όποιον προσπαθεί να αλλάξει  αλλάξει αυτό που είσαι .  Αυτό που είσαι είναι μοναδικό και ανεκτίμητο.  Κανείς δεν έχει λόγο στο ποιος είσαι και το πώς πράττεις.

 

Προσπάθησε να λες όχι χωρίς να επηρεάζεσαι από διάφορους παράγοντες.  Να είσαι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος με τις δικές σου πράξεις .  Δεν πρόκειται ποτέ να προκαλέσεις κακό σε κάποιον απλά και μόνο με το να του αρνηθείς κάτι! Ενας σωστός και λογικός άνθρωπος, πρέπει να σέβεται τις αποφάσεις σου, όποιες και αν είναι.  Βρες αυτούς τους ανθρώπους και ενέταξε τους στη ζωή σου!

Μη ξεχάσεις να διαβάσεις καιτο σχετικό άρθρο: 5 επιλογές που πρέπει να αποφεύγεις στη ζωή σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending