fbpx

Mundial: Ας μιλήσουμε για μάχες!

«Καλώς τα παιδιά». Τάδε έφη Νίκος Αλέφαντος ταιριάζει γάντι όμως στην περίπτωση των 4 ομάδων που αποτελούν την παρέα των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παλιοί γνώριμοι μεταξύ τους βλέπετε. Αργεντινή και Ολλανδία συναντήθηκαν στον τελικό του 1978 με τους οράνιε να χάνουν μάλλον λόγω του δικτάτορα Βιδέλα που ήθελε να ενισχύσει το καθεστώς του προσφέροντας στον πεινασμένο λαό της Αργεντινής την εφήμερη χαρά της κατάκτησης του Μουντιάλ . Στην άλλη πλευρά του ρινγκ, Βραζιλία και Γερμανία γνωρίζονται πολύ καλά, αφού το 2002 ο Ρονάλντο το «φαινόμενο» (συγγνώμη Κριστιάνο αλλά εσύ έχεις δρόμο να διανύσεις ακόμα) καθάρισε την μπουγάδα, χρίζοντας την χώρα του pentacampeoes.

Στο δια ταύτα όμως, βάσει του τι παρουσιάστηκε από την κάθε ομάδα σε αυτή τη διοργάνωση μάλλον δίκαια βρίσκονται εδώ που βρίσκονται οι συγκεκριμένες ομάδες.

Brazil-Flag-1200x1920

Η Βραζιλία, χωρίς να παρουσιάσει το γνωστό της φαντεζί στυλ, αλλά με άμυνα και άρωμα Ευρώπης -που άμα λάχει κερδίζει και παιχνίδια (όπως συνέβη με τους Κολομβιανούς στα προημιτελικά)- και με την σχετική εύνοια της διαιτησίας (διοργανωτές είναι έτσι κι αλλιώς) κατάφερε να φτάσει ένα βήμα πριν το μεγάλο τελικό. Έχασε, βέβαια το ισχυρότερο επιθετικό της όπλο (περαστικά Νεϋμαρ!) αλλά εξακολουθεί να το θέλει αυτό το κύπελλο και να το δείχνει.

germany_04062014

Απέναντι τους η Γερμανία, η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης έχοντας στο παλμαρε της 3 Παγκόσμια Κύπελλα (1954,1974,1990) αλλά και 3 Ευρωπαικά  (1972,1980,1996). Οι Γερμανοί εντυπωσίασαν με το καλημέρα σκορπώντας την Πορτογαλία στους 4 ανέμους, μετά όμως επιστράτευσαν το γνωστό χειρουργικό τους στυλ αποκλείοντας δύσκολα την σκληροτράχηλη Αλγερία στην παράταση (φάση των 16) αλλά και την Γαλλία (προημιτελικά). Στο πρόσωπο του γίγαντα Νοιερ αλλά και του Μίλερ διαθέτει 2 ηγέτες με παρόν και μέλλον (28 ετών ο Νοιερ,24 ο Μίλερ) που δείχνουν ικανοί να οδηγήσουν την χώρα τους στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ.

argentina_team

Στο άλλο ζευγάρι, η Αργεντινή δείχνει να το θέλει πολύ αυτό το Μουντιάλ. Μπορεί να προβλημάτισε με την απόδοση της  στηριζόμενη όμως στο εξαιρετικό τουρνουά του Ντι Μαρία που πριν τον τραυματισμό του ήταν ο κορυφαίος της παίχτης και το πάθος που βγάζουν οι παίχτες της δείχνει ότι μπορεί να φτάσει τους υποστηριχτές της σε έκσταση κατακτώντας το αγαλματάκι στο σπίτι του άσπονδου εχθρού της. Εξάλλου, διαθέτει ένα Μέσσι που κάνει το καλύτερο του τουρνουά με την φανέλα της χώρας του. Ο κοντός μοιάζει να θέλει να μοιράσει απαντήσεις για την κακή χρονιά που έκανε με την Μπαρτσελόνα αλλά και να λαχταρά να οδηγήσει την χώρα του στην κορυφή του κόσμου.

Για να το καταφέρει όμως θα πρέπει να αποκλείσει τους Ολλανδούς του Φαν Χααλ. Οι οράνιε πρόσφεραν απλόχερα θέαμα κατατροπώνοντας τους Ισπανούς, στο κορυφαίο μέχρι στιγμής παιχνίδι του τουρνουά και περνώντας σχετικά άνετα πρώτοι στον όμιλο. Μπορεί στην συνέχεια να δυσκολεύτηκαν να υποτάξουν Μεξικό κερδίζοντας της πρόκριση στο 90 φεύγα και την μεγάλη έκπληξη του θεσμού Κόστα Ρίκα (4-3 στα πέναλτι χάρη στην έμπνευση του «δάσκαλου»  Φαν Χααλ να αλλάξει τερματοφύλακα για τα πέναλτι), μπορεί να κουβαλούν την ταμπέλα του loοser (τρεις χαμένοι τελικοί είναι αυτοί) διαθέτουν όμως ένα βιονικό όπλο που ακούει στο όνομα Αρίεν Ρόμπεν. Ο άσος της Μπάγερν μοιάζει να θέλει να αψηφήσει τους νόμους της φυσικής (αλησμόνητη η κούρσα του στο 5ο τέρμα απέναντι στους Ισπανούς λίγα λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού) αλλά και να εξιλεωθεί για το χαμένο τελικό του 2010, όπου αστόχησε σε 2 τετ-α-τετ.

 

Βραζιλία-Γερμανία και Αργεντινή-Ολλανδία:

10401464_10152463780046840_5593549043471614964_n
Προβλέψεις για το ζευγάρι του μεγάλου τελικού είπατε;  Μην το σκέφτεστε καν! Ούτε η Πυθία δεν θα μπορούσε να βοηθήσει! Το μόνο που μπορεί να λεχθεί με σιγουριά, είναι πως θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές αραχτοί στον καναπέ παρακολουθώντας 2 ημιτελικούς που θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν πρόωροι τελικοί. Βάλτε μπύρες στην κατάψυξη, ετοιμάστε καταλόγους για παραγγελίες και φύγαμε!

Διαβάστε ακόμη και το σχετικό άρθρο:  Τα παράξενα του φετινού μουντιάλ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending