fbpx

Το κύπελλο του Μουντιάλ δεν είναι χρυσό!

Η FIFA ισχυρίζεται ότι το επίζηλο χρυσό κύπελλο που θα απονεμηθεί στη νικήτρια ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Ν. Αφρικής είναι γεμάτο από πραγματικό χρυσό και δεν είναι κούφιο. Ωστόσο, ένας Βρετανός χημικός καθηγητής πανεπιστημίου έκανε τους δικούς του υπολογισμούς και επιμένει ότι κάτι δεν πάει καλά…

Όπως ισχυρίζεται, εάν το κύπελλο ήταν χρυσό, πολύ απλά οι παίκτες δεν θα μπορούσαν καλά-καλά να το σηκώσουν, ειδικά μεθυσμένοι με σαμπάνια μετά τη βραδιά του τελικού!

Ο καθηγητής χημείας Μάρτιν Πολιάκοφ του πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, σύμφωνα με το BBC, εκτιμά ότι ένα χρυσό συμπαγές κύπελλο με αυτές τις διαστάσεις (έχει ύψος 36 εκατοστών) θα ζυγίζει τουλάχιστον 70 κιλά. Συνεπώς, συμπεραίνει ότι δεν παρά να είναι -εν μέρει τουλάχιστον- κούφιο.

moyntial-xryso-kypelo-thumb-medium

Η FIFA – που δεν της αρέσουν τέτοιες «αιρετικές» συζητήσεις – επιμένει ότι το κύπελλό της δεν είναι καθόλου κούφιο και απαντά ότι αυτό αποτελείται από συμπαγή χρυσό 18 καρατίων, ζυγίζοντας συνολικά ακριβώς 6,17 κιλά. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τα 4,9 κιλά είναι το βάρος του χρυσού και τα υπόλοιπα 1,27 κιλά είναι τα δύο πρόσθετα στρώματα μιας ημιπολύτιμης πέτρας που επίσης περιέχεται στο βραβείο, του μαλαχίτη.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί κανείς να ελέγξει την αλήθεια των λεγομένων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, επειδή το αυθεντικό κύπελλο το κρατά στα γραφεία της η FIFA κατά την χρονική περίοδο ανάμεσα σε δύο Παγκόσμια κύπελλα Ποδοσφαίρου και, όταν ανά τετραετία, φθάνει η στιγμή να το απονείμει στο νικητή, του δίνει ένα επίχρυσο αντίγραφο.

Ο Πολιάκοφ, από την πλευρά του, αντιτείνει ότι το γνήσιο κύπελλο, εάν ήταν πράγματι ολόχρυσο, θα ζύγιζε όσο ένας ενήλικος, δηλαδή μεταξύ 70 – 80 κιλών.

«Ο χρυσός είναι πολύ βαρύς. Είναι ένα από τα πυκνότερα μέταλλα που υπάρχει», δήλωσε.  Ο καθηγητής υποθέτει ότι ένα τμήμα του κυπέλλου, πιθανώς η μπάλα στην κορυφή του, είναι κούφια από μέσα.

Πηγή: chemist.gr

Για περισσότερα περί Μουντιάλ που δεν γνώριζες, διάβασε το άρθρο: Τα παράξενα του φετινού μουντιάλ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending