fbpx

TEDx – Για πρώτη φορά στη Λεμεσό

Everything You Know Is Wrong. Αυτό είναι το θέμα του πρώτου TEDxLimassol που διοργανώνεται στη Λεμεσό με κορυφαίο υποστηρικτή την Wargaming.net και μεγάλους υποστηρικτές την Prestigio και την ΜΤΝ.

«Η γη είναι επίπεδη». «Ο προσωπικός υπολογιστής είναι άχρηστος». «Η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη σε πείνα». «Οι γυναίκες γεννιούνται κατώτερες». Όλα αυτά τα χρόνια, πρωτοποριακές επιστημονικές ανακαλύψεις ανατρέπουν καθιερωμένες θεωρίες, δραστήριες κοινωνίες υπερβαίνουν κυρίαρχες αντιλήψεις, τολμηρά άτομα επεκτείνουν τα σωματικά και πνευματικά όρια. Αποδεικνύουν πως ό,τι γνωρίζαμε μέχρι εκείνη τη δεδομένη στιγμή ήταν λάθος και ανοίγουν νέους δρόμους στην επιστήμη, την κοινωνία και τη ζωή μας.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τις ζωές μας και να εμβαθύνουμε στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας. Στο TEDxLimassol ψάχνουμε για την επόμενη αναθεώρηση σε μικρά και μεγάλα πράγματα: Στο σύμπαν και τα υποατομικά σωματίδια. Στις κοινωνίες και στο σώμα μας. Στη συμπεριφορά, τις στάσεις και τις αντιλήψεις μας. Στις ψυχικές, σωματικές και προσωπικές μας ικανότητες. EverythingYouKnowIsWrong. Αυτό είναι το θέμα του πρώτου TEDxLimassol που βρίσκει σύμμαχο και κορυφαίο υποστηρικτή την Wargaming.net και μεγάλους υποστηρικτές την Prestigio και την ΜΤΝ.

texlimasol_2

Η Λυδία Ζαννέττου, Curator του TEDxLimassol δήλωσε σχετικά: «Το να αποδεικνύουμε ότι ό,τι ξέραμε ήταν λάθος είναι πάντα το σωστό πράγμα να κάνουμε. Ελπίζουμε το TEDxLimassol να μην είναι απλώς το ορόσημο της πόλης αλλά ένα ενδιαφέρον περιφερειακό TEDevent για ανήσυχους και δημιουργικούς ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής. Επιδιώκουμε να δυναμώνουμε διαρκώς την οργανωτική ομάδα και τους υποστηρικτές μας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα από τα αξιομνημόνευτα γεγονότα του 2014».

Το TEDxLimassol, που πραγματοποιείται στις 20 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο, εντάσσει τη Λεμεσό στον μακρύ κατάλογο των χιλιάδων πόλεων που φιλοξενούν ένα TEDevent και σχεδιάζεται ώστε να αποτελέσει το συνέδριο – ορόσημο της πόλης για το 2014.

Αντλεί έμπνευση από τον εξωστρεφή και πολυεθνικό, απρόβλεπτο και προκλητικό χαρακτήρα της πόλης. Με την πλειονότητα των προσκεκλημένων να προέρχεται από το εξωτερικό, δεσμεύεται να ξεφύγει από την κλασική συνταγή των «τοπικών» διοργανώσεων αντανακλώντας έτσι τον κοσμοπολιτισμό της Λεμεσού και της Κύπρου.

694182_ΝΙΚΟΛΑΣ

Η διοργάνωση αποσκοπεί να συμβάλει στην τοποθέτηση της πόλης ως επίκεντρο επιστημονικών, τεχνολογικών αναζητήσεων, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στην ευρύτερη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας τη διεθνή της εικόνα αλλά και τη στρατηγική της θέση σε επιχειρηματικό και τουριστικό επίπεδο.

Τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται σε λειτουργία το site www.tedxlimassol.com στο οποίο θα αναρτώνται όλες οι πληροφορίες για το θέμα, τους προσκεκλημένους και τα ειδικά pre-events που θα ανακοινώνονται διαρκώς από σήμερα μέχρι το Σεπτέμβριο.

Πηγή: music.net.cy

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις σελίδες www.ted.com/tedx/events/9309 και τη σελίδα της διοργάνωσης στο: www.facebook.com/TEDxLimassol

                                                                                                                                                                                                                                                                            

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending