fbpx

3+1 λάθη που όλοι πρέπει να κάνουμε!

Πολλές φορές κάνουμε λάθη και ευχόμαστε να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω!  Ποτέ όμως δεν έχουμε σκεφτεί ότι κάνοντας λάθη αποκτούμε κάποια μαθήματα ζωής, που ποτέ άλλοτε δεν θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε. Χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε τα λάθη μας, λειτουργόυν ως μέσα βελτίωσης του εαυτού μας.  Μας κάνουν πιο σοφούς, πιο ώριμους,πιο προσεκτικούς και σοβαρούς.  Για να δούμε όμως τα λάθη που όλοι πρέπει να κάνουμε!

 

1.  Μια λάθος σχέση.

leave-bad-relationship-800x800

Όλοι έτυχε να βρεθούμε με το λάθος άτομο, ίσως τη λάθος στιγμή.  Όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα λάθος.  Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας και συνήθως μετά καταλήγουμε σε μια εξαιρετική σχέση, καθώς αντιλαμβανόμαστε τι μας ταιριάζει πραγματικά!

 

2. Μιλήσαμε περισσότερο από αυτό που έπρεπε

talk_too_much

Πολλές φορές πιάσαμε τον εαυτό μας είτε από άγχος, είτε από αμηχανία να φλυαρούμε περισσότερο.  Μετά το μετανιώσαμε. Δεν πρέπει απαραίτητα να το μετανιώνουμε, καθώς πολλές φορές αφήνοντας τον εαυτό μας ελεύθερο να πει ό,τι νιώθει, βοηθούμε το συνομιλητή μας να γνωρίσει τον πραγματικό μας εαυτό και όχι ένα δήθεν, που εμείς θέλουμε να προβάλλουμε!

 

3. Δεν μελετήσαμε ένα μάθημα όσο έπρεπε

shhhhh-quiet-everyone-study-wallpaper

Ολοι έχουμε απογοητευτεί από αποτελέσματα στις εξετάσεις.  Αυτό όμως είναι λάθος.  Η απογοήτευση της προσωπικής αποτυχίας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε περισσότερο.  Τις περισσότερες φορές μετά από μια απογοήτευση ακολουθούν πολλές επιτυχίες.

 

4. Δεν ακούσαμε τις συμβουλές των γονιών μας.

 You-really-can-do-whatever-you-want

Οι γονείς μας είναι οι προσωπικοί σύμβουλοι ζωής. Για τους περισσότερους όμως, πολλές φορές είναι συντηρητικοί και οπισθοδρομικοί.  Καθημερινά μας συμβουλεύουν, όμως εμείς πολλες φορές δρούμε ανεξάρτητα από τις συμβουλές τους.  Οι περισσότεροι απο εμάς κάναμε λάθη επειδή δεν ακολουθήσαμε τις συμβουλές, τους όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Κάνοντας τα δικά μας λάθη γινόμαστε πιο ώριμοι και μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της ζωής μας μόνοι μας!

Τα πιο πάνω είναι λάθη που όλοι πρέπει να κάνουμε. Λάθη τα οποία στη συνέχεια της ζωής μας θα αποδειχθούν τόσο χρήσιμα, για την ανάπτυξη των ικανοτήτων μας και της ανθρώπινη βελτίωσή μας.  Ας σταματήσουμε όλοι να σκεφτόμαστε πολύ και ας γίνουμε λιγο πιο “επιπόλαιοι”.  Ισως αυτό μας κάνει καλό!

 

Μη ξεχάσεις να διαβάσεις και το άρθρο: Πώς να είμαι ευτυχισμένος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending