fbpx

5 rock μπάντες που συγκλονίζουν!

Προσοχή!! Το κείμενο που ακολουθεί απευθύνεται αποκλειστικά σε αγόρια, κορίτσια, άνδρες, γυναίκες, παππούδες και γιαγιάδες (γιατί και ο παππούς στο καφενείο, spotlight διαβάζει!) που αισθάνονται νέοι. Μίζεροι, κακεντρεχείς και σοβαροφανείς παρακαλούμε όπως αποχωρήσετε από την έξοδο αριθμός 2. Ευχαριστώ.

Λοιπόν, τώρα που μείναμε όσοι έπρεπε να μείνουμε, ας πάμε να δούμε τα 5 καλύτερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών πάντα σύμφωνα με την αντικειμενική γνώμη του γράφοντος (sic).

Τύμπανα παρακαλώ…….

Νο.5 – BonJovi

Με ύμνους όπως το “It’s my life” και το “Wanted dead or alive”, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα το συγκρότημα από το New Jersey. Για πάνω από 30 χρόνια τώρα, φροντίζουν να ροκάρουν τις μέρες και τις νύχτες μας κερδίζοντας αμέτρητα βραβεία, μεταξύ άλλων  Grammy το 2007 για την καλύτερη country συνεργασία (who says you can’t go home) με την Jennifer Nettles, αλλά και το Britτο 1996 για το καλύτερο συγκρότημα διεθνώς.

 

Νο. 4 – Guns n’ Roses

Έλα τώρα που δεν έχεις ερωτευτεί με το “Sweet Child O’ Mine”; Τι; Δεν τα έσπασες με το “Knocking on heaven’s door”; Ούτε μελαγχόλησες με  το αξεπέραστο “November Rain”; Τότε δεν θα σε ενδιαφέρει που η μπάντα αυτή είχε στο πρόσωπο του Slash (από τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών) ούτε ότι η φωνή του Axl Rose ακόμα προκαλεί ανατριχίλες! Κυρίες και κύριοι, χωρίς άλλες φανφάρες σας παρουσιάζω τα πιο διάσημα πιστόλια της ροκ μουσικής σκηνής.

http://youtu.be/GHEUsGhUtgg

 

Νο.3 – Scorpions

Για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσα να γράφω για μέρες για τους σκορπιούς από τη Γερμανία. Απλά αξεπέραστοι, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να ροκάρουν, να συγκινούν και να καθηλώνουν τα πλήθη όπου και αν τραγουδούν. Παρών από το 1965, είναι υπεύθυνοι για κομματάρες όπως το “No one like you” αλλά και για μπαλάντες one of the kind! ”Send me an angel”,”Still Loving You”, “You and I” αλλά και ο ύμνος “Wind of change”. Σίγουρα ξέρουν πώς να μας ροκάρουν σαν ανεμοστρόβιλους!!!

http://youtu.be/OI2COawqMJQ

 

Νο.2 – Queen

Από το λαρύγγι του μοναδικού Freddie Mercury έχουν βγει ύμνοι σαν το “Another One Bites the Dust”, “We are the Champions” (ε αυτό το ξέρει και η κουτσή Μαρία και ο Πάμπης ο Φκιακουρής!) και “We Will Rock you”. Με τον Mercury μάστορα στο να ξεσηκώνει τα πλήθη, τον Brian Mayνα σολάρει απίστευτα με την κιθάρα του και τον Roger Taylor στα ντραμς, το συγκρότημα δεν θα μπορούσε παρά να πάρει τη θέση που του ανήκει στο πάνθεον της ροκ.

 

Νο.1 – Led Zeppelin

ΟΚ, εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Απλά, Robert Plant- lead singer, Jimmy Page-κιθάρα,john-Paul Jonesστο μπάσο και ο αξεπέραστα μοναδικός αλλά και αδικοχαμένος John Bonham στα ντραμς.”Whole Lotta Love”, “Immigrant Song”Kashmir” αλλά και το πασίγνωστο “Stairway to Heaven” είναι δείγματα του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος. Τα λόγια είναι περιττά. Απλά κορυφαίοι!

http://youtu.be/cN3ABDzdLls

 

Επ, που πάτε; Δεν τελειώσαμε ακόμα! Για το τέλος άφησα έναν κύριο με κοστούμι, που όμως ξέρει πώς να προκαλεί αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις. Χωρίς άλλες εισαγωγές, κυρίες (κυρίως κυρίες) και κύριοι Robert Palmer,Simply irresistible!

Υ.Γ. Οι πιο πάνω επιλογές είναι καθαρότατα υποκειμενικές. Συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones, οι “ανορθόγραφοι”  Beatles και οι Doors δεν έχουν καμία σχέση με ροκ μουσική. Περαστικοί ήταν! Απλά, για να σοβαρευτούμε τώρα στα τελευταία, ο κάθε ένας που ασχολείται με κάτι τόσο διαδεδομένο, όπως η μουσική, έχει τα δικά του γούστα και προτιμήσεις. Γι’αυτό και περιμένω τα δικά σας σχόλια και προτιμήσεις! Keep on rocking!

 

Αν είσαι fan της rock μουσικής, σίγουρα θα βρεις πολύ ενδιαφέρον και το άρθρο: Απίστευτο βίντεο: Υπτάμενα ρομπότ Rockstars παίζουν μουσική!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending