fbpx

5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τη ζέστη!

Ιούλιο μήνα έχουμε και η ζέστη είναι πλέον αφόρητη. Εν μέσω καύσωνα, όλοι μας αναζητούμε λίγες στιγμές δροσιάς, κάτι που θα μας ανακουφίσει προσωρινά και θα μας κάνει να ξεχάσουμε πως ο υδράργυρος βρίσκεται στο ζενίθ. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα πράγματα αυτά που μπορούν να μας ανακουφίσουν από την ανυπόφορη καλοκαιρινή ζέστη.

 

1. Μπάνια

Μπάνια στην παραλία

Το νούμερο 1 στην λίστα δεν είναι τίποτε άλλο από τα μπάνια στην παραλία. Πριν ή μετά την δουλειά, μετά το πρωινό ξύπνημα ή σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας γουστάρετε, βγείτε στις παραλίες για μπάνια. Θα δροσιστείτε, θα ανακουφιστείτε και θα ξεχάσετε για λίγο πως ο υδράργυρος είναι και σήμερα στα κόκκινα. Βέβαια για όλους εσάς τους τυχερούς που βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από την θάλασσα καλά τα λέω, αλλά είναι και κάτι κακομοίρηδες που βρίσκονται κυρίως στην πρωτεύουσα και δυστυχώς δεν έχουν την πολυτέλεια να επισκέπτονται καθημερινά τις παραλίες, όχι μόνο λόγω απόστασης αλλά και λόγω δουλειάς. Εσείς λοιπόν μπορείτε να επισκέπτεστε τις παραλίες κατά τα απογεύματα, ή πολύ απλά να περιμένετε το σαββατοκύριακο για να βγάλετε το άχτι σας. Για αυτούς τώρα που για τον οποιονδήποτε λόγω η θάλασσα δεν αποτελεί εφικτή επιλογή τι να πω, καλό είναι και το μπάνιο στο σπίτι σας.

 

2. Μπύρες και κοκτέιλς

 Μπύρες-300x194

Τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου φέρνει το καλοκαίρι. Γι’αυτό και πρέπει να καταναλώνουμε συνεχώς αρκετά υγρά. Την τιμητική τους έχουν αυτή την περίοδο τα δροσιστικά καλοκαιρινά κοκτέιλw καθώς και οι μπύρες. Ο ήλιος καίει;  Τι καλύτερο λοιπόν από ένα κοκτέιλ ή ακόμη καλύτερα μια παγωμένη, δροσιστική μπύρα; Πολλοί είναι αυτοί που θα συμφωνήσουν πως οι έξτρα θερμές θερμοκρασίες πρέπει να συνοδεύονται από έξτρα παγωμένες μπύρες. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που θα διαφωνήσουν. Σε εσάς λοιπόν τους αρνητικούς 1  θα πω: Πιείτε μερικές μπύρες (ή κοκτέιλ) και να δείτε που μετά όχι μόνο δεν θα θυμάστε τη ζέστη, αλλά ούτε καν το όνομα σας.

 

3. Air-condition

Air condition

Είναι και αυτό μία λύση.Ίσως η πιο αποτελεσματική θα έλεγε κάποιος για να αντιμετωπίσει κανείς την ζέστη. Παρόλ’ αυτά όμως, στις εποχές που ζούμε, θα ήταν ίσως και η πιο ακριβή λύση. Με την πλειοψηφία των νοικοκυριών να προσπαθεί να εξοικονομήσει από όπου μπορεί, η χρήση των κλιματιστικών αποτελεί πλέον σπατάλη χρημάτων, παρά μια λύση απέναντι στον καύσωνα. Αν δεν θέλετε λοιπόν να δείτε τον επόμενο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος βαρυφουσκωμένο, καταφύγετε σε άλλες λύσεις.

 

4. Σκιερά μέρη

Σκιερά μέρη

Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας προσπαθήστε να μην εκτίθεστε στον ήλιο και προτιμήστε τα σκιερά μέρη. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο όχι μόνο σας ζεσταίνει, αλλά είναι και επικίνδυνη για την υγεία μας. Είναι βέβαια και αρκετοί που λόγω δουλειάς βρίσκονται συνεχώς κάτω από τον καυτό ήλιο. Εσείς λοιπόν, απλά φροντίστε να κάνετε συχνά διαλείμματα και να πίνετε πολλά υγρά.

 

5. Αξεσουάρ

Καλοκαιρινά αξεσουάρ

 Το δικό τους ρόλο έρχονται να παίξουν στην αντιμετώπιση της ζέστης και τα καλοκαιρινά αξεσουάρ. Ο λόγος για το καπέλο, το φουλάρι, τα αντηλιακά, ακόμη και την ομπρέλα. Τα αξεσουάρ αυτά, πέρα από το γεγονός πως για κάποιους προσθέτουν στυλ και άποψη, μας προστατεύουν από την αφόρητη ζέστη. Φροντίστε λοιπόν σε όλες σας τις εξόδους από το σπίτι, να τα έχετε μαζί σας, για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Και μιας το καλοκαίρι και η οικονομία πάνε πακέτο, μη ξεχάσεις να δεις το άρθρο: Ξόδεψε όσα λιγότερα λέφτα γίνεται αυτό το καλοκαίρι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending