fbpx

10 συνήθεις αγορές που κάνουν οι φοιτητές: σπατάλη χρημάτων!

Οι ανάγκες όταν φοιτάς σε ένα πανεπιστήμιο είναι πολλές και η γραμμή μεταξύ «ανάγκης» και «θέλω» μπορεί να γίνει πολύ λεπτή. Τα περισσότερα από αυτά τα αγαθά θα αγοραστούν από τη τσέπη των γονιών των φοιτητών. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μια λίστα με 10 αντικείμενα, από τα οποία θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε πολλά λεφτά.

 

1. Εκτυπωτής

196529_200919019926998_200916569927243_746017_408994_n

Στην σύγχρονη εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας που ζούμε, οι καθηγητές προτιμούν και αποδέχονται  τις διάφορες εργασίες που αναθέτουν στους φοιτητές μέσω email. Η μοναδική ίσως φορά που θα χρειαστεί κάποιος να τυπώσει εργασία είναι στο τελευταίο έτος σπουδών του, όπου θα χρειαστεί να εκπονήσει την πτυχιακή του διατριβή.

Σίγουρα, μπορεί να βρεθεί κάποιος καθηγητής που θα θέλει τυπωμένη την εργασία, για να μπορεί να τη διορθώσει γράφοντας τα σχόλια του ανάμεσα στις γραμμές. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση, τα πλείστα πανεπιστήμια προσφέρουν φωτοτυπικές εγκαταστάσεις με καθόλου ή μειωμένη χρέωση.

Ένας εκτυπωτής τύπου 3 σε 1 (εκτυπωτής-σαρωτής-φωτοαντιγραφικό) αξίζει το λιγότερο 60 ευρώ και είναι συμφέρουσα λύση, ειδικά όταν τελειώνεις τις εργασίες σου τελευταία στιγμή. Πρέπει όμως να λάβετε υπόψη πως το μεγαλύτερο κόστος δεν είναι ο εκτυπωτής αλλά τα μελάνια.

 

2. Tablet

shutterstock_191544638

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο τύποι tablet που μπορεί κάποιος να αγοράσει: ένα σούπερ φθηνό που δεν μπορεί όμως να αντικαταστήσει ένα φορητό υπολογιστή σε λειτουργία, και αυτά που μπορεί να χειριστούν πιο σύνθετες εργασίες – όπως το νέο Windows Surface Pros – αλλά είναι εξαιρετικά ακριβά. Εφόσον έχει ένα καλά εξοπλισμένο φορητό υπολογιστή ή ακόμα και ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, το tablet δεν είναι αναγκαίο.

 

3. Ακριβό κρεβάτι και χλυδάτα στρώματα

bayerischer bedding

Ο φοιτητής και οι φίλοι του κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να καταστρέψουν το σύνολο του υπνοδωματίου τρώγοντας και πίνοντας απερίσκεπτα στο κρεβάτι του με μεγάλη συχνότητα. Oπότε δεν χρειάζεται μεταξωτά σεντόνια (εκτός και αν τα φυλάει για ειδικές περιστάσεις!). Σίγουρα μετά την αποφοίτηση του θα χρειαστεί να αγοράσει καινούριο κρεβάτι, πιθανόν ένα διπλό κρεβάτι, ή να το πουλήσει αφού στο πατρικό του θα έχει ήδη κρεβάτι έτοιμο να τον περιμένει.

 

4. Τηλεόραση Υψηλής Ευκρίνειας

img_3015-1

Οι περισσότεροι νέοι δεν παρακολουθούν τηλεόραση, καθώς προτιμούν να παρακολουθούν σειρές και κινούμενα σχέδια από το Internet. Επίσης οι υπολογιστές μπορούν να μετατραπούν σε τηλεόραση, με την βοήθεια ειδικού λογισμικού και μιας μικρής  αντένας. Σίγουρα είναι χρήσιμη για να παίζουμε παιχνίδια σε κονσόλες, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι το πανεπιστήμιο είναι για διάβασμα και όχι για παιχνίδι όλη την ώρα. Εξάλλου μπορείτε πάντα να αγοράσετε μια μεταχειρισμένη τηλεόραση σε πολύ καλύτερη τιμή.

 

5. Σίδερο ρούχων και σιδερώστρα

ironing 3

Σχεδόν κανένας φοιτητής δεν χρησιμοποιεί σίδερο ρούχων. Προτιμάτε συνήθως να χρησιμοποιείτε ειδικό μαλακτικό ρούχων και ρούχα που δεν χρειάζονται σιδέρωμα για να γλυτώνετε πολύτιμο χρόνο.

 

6. Ρούχα

452494223

Αν αγοράσεις ρούχα από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς θα σου μείνουν στο ερμάρι. Κανείς δεν ξέρει κανέναν που μένει μόνος του, πώς και τι θα τρώει και πόσα κιλά θα βάλει ή θα χάσει. Εξάλλου η μόδα περνά γρήγορα και οι καιρικές συνθήκες απρόβλεπτες. Πρέπει να αγοράσεις μόνο αυτά που λείπουν για να ολοκληρωθεί η γκαρνταρόμπα σου.

 

7. Σύγχρονος Φορητός Υπολογιστής

4406311783_01ed2207f3_o

Πέραν από τους αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς και γραφίστες που χρειάζονται εξειδικευμένα προγράμματα, οι υπόλοιποι απλώς χρησιμοποιούν ένα κειμενογράφο και ένα πρόγραμμα παρουσιάσεων για τις εργασίες τους και ένα πλοηγό για να σερφάρουν στο διαδίκτυο. Ατυχήματα συμβαίνουν. Μπορεί να σου πέσει η τσάντα με τον υπολογιστή ή ακόμη κατά τη διάρκεια της μελέτης σου να χύσεις πάνω καφέ. Αν ήταν ένας φθηνός υπολογιστής που διαθέτει απλώς τα απολύτως απαραίτητα τότε η ζημιά θα ήταν μικρή.

 

8. Μίνι – ψυγείο

stamped-tour-bi-dng-img_9178

Δεν είναι αρκετό για ένα φοιτητή ο οποίος δεν ξέρει να μαγειρεύει. Θα πρέπει να γεμίσει το ψυγείο με κατεψυγμένα και το ψυγείο με άλλα υλικά που έχουν μεγάλη διάρκεια λήξης. Και φυσικά δεν θα υπάρχει πλέον χώρος για ποτά, γάλα και γλυκά. Οπότε προτείνω να αγοράσετε ένα κανονικό ψυγείο με μεγάλο καταψύκτη από την αρχή.

 

9. Εξωτερικός σκληρός δίσκος

shutterstock_174566747

Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεγόμενες υπηρεσίες «cloud», όπως Google Drive και Microsoft One Drive, όπου τα δεδομένα αποθηκεύονται σε διαδικτυακούς, ψηφιακούς δίσκους με καμία χρέωση. Το καλό με αυτές τις υπηρεσίες είναι ότι προστατεύονται από προσωπικό κωδικό και κανένας δεν μπορεί να στις κλέψει. Θα ήταν προτιμότερο να αγοράσετε ένα usbstick 16 GB που πλέον είναι πάμφθηνο και έχει αρκετό χώρο και για ταινίες και για μουσική και για δεδομένα. Γιατί όσο και να θέλουμε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε παντού και πάντα ασύρματο διαδίκτυο για να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία μας.

 

10. iPhone – Samsung GalaxyS

iphonekeyboard

Συνήθως με την ανακοίνωση και μόνη για παραγωγή ενός νέου μοντέλου κινητού τηλεφώνου η τιμή του υφιστάμενου πέφτει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μετά από μερικούς μήνες θα βγει καινούριο μοντέλο υποβαθμίζοντας αυτό που έχετε αγοράσει. Οπότε κρατήστε αυτό που έχετε ήδη μέχρι να βγει αυτό ακριβώς που θέλετε και αρμόζει στις ανάγκες σας.

                                                                                                                                                                                                                                                                              Πηγή: businessinsider.com

Σίγουρα θα γελάσεις με το αντίστοιχο άρθρο:  9 καθημερινές περιπτώσεις που συμβαίνουν σε ένα φοιτητικό διαμέρισμα

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending