Τρίχρονος.. αλκοολικός!

Ξεπερνούν τους πάντες οι Βρετανοί στο αλκοόλ! 

Ότι οι Βρετανοί είναι από τα πιο “γερά ποτήρια” παγκόσμια, είναι πασίγνωστο. Η ιστορία όμως ενός παιδιού, τριών ετών, που υποβλήθηκε σε θεραπεία για αλκοολισμό σε βρετανικό νοσοκομείο, ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας!

Το παιδί αυτό, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, είναι ένας από τους νέους ηλικίας κάτω των 13 ετών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για αλκοολισμό από το NHS στο διάστημα 2008-2010, όπως ανακοίνωσε το NHS.

Εβδομήντα παιδιά ηλικίας από 13 ως 16 ετών χρειάστηκαν περίθαλψη εξαιτίας υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ 106 έφηβοι της ίδιας ηλικίας χρειάστηκε να υποβληθούν σε θεραπεία για αλκοολισμό, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

download

Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2009, οι Βρετανοί είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές οινοπνευματωδών στην ΕΕ.

Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε σε δείγμα 27.000 πολιτών από τις 27 χώρες της ΕΕ, είχε αποκαλύψει ότι 43% λένε πως καταναλώνουν ένα ή δύο οινοπνευματώδη ποτά την ημέρα, 24% από 3 ως 4 ποτά, 12% από 5 ως 6 ποτά, 6% από 7 ως 9 ποτά και 6% παραδέχονται ότι πίνουν 10 ποτά ή περισσότερο.

Σύμφωνα μ’ αυτή την έρευνα της ΕΕ, κατάχρηση οινοπνευματωδών υπάρχει όταν πίνει κανείς 5 ποτήρια τουλάχιστον σε μία μόνο έξοδο, κάτι που κάνει το βράδυ το 24% των Βρετανών, δηλαδή ένας στους τέσσερις.

Πηγή: ant1iwo.com

Αν είσαι κι εσύ του ποτού, δες επίσης το άρθρο: Μπυροκοιλιά; Μάθε γιατί δεν πρέπει να ανησυχείς πλέον για την μπύρα σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending