fbpx

8 Αναμνήσεις από τα παιδικά μας καλοκαίρια!

Σαν παιδιά το καλοκαίρι ήταν για εμάς ( και παραμένει!) η καλύτερη εποχή του χρόνου την οποία περιμέναμε ανυπόμονα από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τον Ιούνη.  Το καλοκαίρι ήταν η εποχή των διακοπών, με τις ατέλειωτες βουτιές , τα καρπούζια , το παιχνίδι και άλλες αγαπημένες μας συνήθειες , που μας έκαναν να ευχόμαστε να είναι πάντα καλοκαίρι! Διάβασε πιο κάτω όσα θα έχουμε να θυμόμαστε από αυτά τα καλοκαίρια!

1. Νεροπόλεμος:

96264510755480591_ZE5zPG1Y_f

Η λήξη της σχολικής χρονιάς απαιτούσε ένα γερό νεροπόλεμο στον οποίο δεν γινόταν να μην  επιστρέψεις σπίτι από πάνω ως κάτω βρεγμένος. Όσο πιο βρεγμένα ήταν τα ρούχα μας όταν επιστρέφαμε στο σπίτι, τόσο πιο χαρούμενοι ήμασταν. Συνήθεια που φυσικά συνεχιζόταν όλο το καλοκαίρι!

 

2.  Αντηλιακό, μπρατσάκια και σωσίβια

children in pool

… που μας έκαναν να μοιάζουμε με μικρούς Transformers μέσα στο νερό. Όσο δε για το αντηλιακό δεν υπήρχε σημείο πάνω μας  ακάλυπτο! Για αυτό φρόντιζε η μητέρα μας που έτρεχε συνεχώς κοντά μας με το αντηλιακό στο χέρι.

3. Όταν βγαίναμε από το νερό θαυμάζαμε τα « ρυτιδιασμένα »δάχτυλα μας από τις ατέλειωτες ώρες μέσα στο νερό.

 

4.  Χτίζαμε κάστρα στην άμμο:

kastra-ammou

Και ενθουσιαζόμασταν «βρίσκοντας νερό» εκεί που σκάβαμε στην άμμο. Για την ακρίβεια, ενθουσιαζόμασταν πολύ περισσότερο με αυτό, παρά με το ίδιο το κάστρο το οποίο αφήναμε στην μέση για να ασχοληθούμε με την μικρή μας ” λίμνη” .

 

5. Η Κύπρια μάνα να μας φωνάζει να μην πάμε στα βαθιά, να μην βρέχουμε τους γύρω μας, να περιμένουμε να περάσουν τρεις ώρες από το φαγητό και άλλα αξέχαστα.

 

6. Όλα μας τα προβλήματα τότε ήταν πόσα παγωτά θα φάμε και να μαζέψουμε τα παιχνίδια που βρίσκονταν στα παγωτά – ποτηράκια. Και όσο περισσότερα είχες φάει στο τέλος του καλοκαιριού, τόσο πιο cool ήσουν.

pagwtaKriKri4

7.  Προσποιούμασταν ότι κοιμόμαστε τα μεσημέρια. Μόλις όλοι κοιμόντουσαν εξαφανιζόμασταν και βγαίναμε έξω να παίξουμε.

 

8.  Γνωρίζαμε καθημερινά νέα παιδιά και φίλους που δεν είχαμε ξαναδεί ούτε θα ξαναβλέπαμε. Αλλά δεν μας ένοιαζε.

24027_kids-seaside

Αυτά τα καλοκαίρια έφυγαν και δεν θα ξαναρθούν αλλά πάντα θα τα θυμόμαστε !! Είναι στο χέρι μας να κάνουμε το κάθε καλοκαίρι αξέχαστο. Δεν χρειάζονται πολλά!  Τα συστατικά είναι τρία: Καλή παρέα, θετική διάθεση και όρεξη για ζωή. 

Μοιράσου μαζί μας στα σχόλια και άλλες δικές σου αναμνήσεις από τα παιδικά σου καλοκαίρια!!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending