fbpx

10 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει ΠΟΤΕ να απολογηθείς!

Πόσες φορές έχεις πει τη λέξη “συγγνώμη” σήμερα; Αρκετές; Ίσως τη χρησιμοποιείς περισσότερο απ’ ότι το αντιλαμβάνεσαι. Είναι φυσικό να απολογείσαι όταν νιώθεις πως είσαι λάθος. Αν υψώσεις τον τόνο της φωνής σου στο/στη σύντροφό σου ή αν ξεχάσεις τα γενέθλια κάποιου φίλου, ελεύθερα θα πεις τη μαγική λεξούλα. Πολλοί όμως από εμάς λένε “συγγνώμη” για πράγματα που δεν έχουν φταίξει ή δεν έχουν προσέξει. Για ποια από αυτά δεν πρέπει ποτέ (μα ποτέ) να απολογηθείς;

 

1. Αρχίζοντας με κάτι ασήμαντο: Το να νικάς σε ένα επιτράπεζιο παιχνίδι όπως το Scrabble. Ή σε ένα αγώνα μπάσκετ. Ή ακόμη σε δεξιότητες μαγειρικής. Ποτέ μην απολογείσαι για κάτι στο οποίο είσαι καλός/ή. Own it.

2. Όταν κάποιος σκοντάψει πάνω σου ή σε σπρώξει κατά λάθος.

3. Η παραγγελία διάρκειας 5 λεπτών στο Starbucks. Εσύ είσαι αυτός που πληρώνει. Πιες ότι θέλεις, αφιερώνοντας όσο χρόνο θέλεις στην παραγγελία (ειδικά αν δεν είσαι σε τεράστια ουρά!)

4. Να παίρνεις 1 λεπτό – ή μια μέρα, ή εβδομάδα – για να σκεφτείς για μια σημαντική απόφαση.

5. Για το γεύμα που έφτιαξες με όλο σου τον κόπο και όρεξη. Αν δεν αρέσει στους καλεσμένους σου το κέικ ανανά που έφτιαξες, τότε θα έπρεπε να ετοιμάσουν αυτοί επιδόρπιο!

6. Για την εξωτερική σου εμφάνιση. Από πότε έγινε αναγκαίο και απαραίτητο για τα ρούχα, μαλλιά και makeup να δείχνουν στα καλύτερά τους κάθε στιγμή και λεπτό; Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα.

7. Να χρειάζεσαι λίγο χρόνος μόνος/η. Είναι κατανοητό και απαραίτητο – όχι εγωιστικό.

8. Να κλαις. End of story.

9. Να διαφωνείς με τη γνώμη κάποιου. Εφ’ όσον υποστηρίζεις την άποψή σου με σεβασμό προς τον άλλον, είσαι 100% δικαιούχος/α να συνεχίσεις να το κάνεις.

10. Να ρωτάς το/τη σύντροφό σου να σου προσφέρει κάτι που έχεις ανάγκη.

 Πηγή: womenshealthmag.com

Πολύ χρήσιμο θα βρεις επίσης και το αντίστοιχο άρθρο: 5 επιλογές που πρέπει να αποφεύγεις στη ζωή σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending