fbpx

Υποτροφίες από τη Γερμανική Βουλή σε πτυχιούχους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία

Πτυχιούχοι από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία, που έχουν ένα ενδιαφέρον για την πολιτική και επιθυμούν να κάνουν μία πρακτική εξάσκηση δίπλα σε Γερμανούς βουλευτές, μπορούν από σήμερα, 17 Ιουλίου, να υποβάλουν αίτηση ώστε να λάβουν την Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS).

Το International Parliamentary Scholarship, οργανώνεται από την γερμανική βουλή, την Buntestag, και επιτρέπει σε πολιτικά συνειδητοποιημένους νέους από 41 διαφορετικές χώρες του κόσμου να βρεθούν μεταξύ τους στο Βερολίνο για 5 μήνες και, μέσω διαφόρων εκδηλώσεων, σεμιναρίων, κλπ, να εξοικειωθούν με το γερμανικό κοινοβουλευτικό σύστημα.

Ταυτόχρονα, θα μπορούν να κάνουν και πρακτική εξάσκηση δίπλα σε βουλευτές της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής.

«Είναι ωραίο να βλέπει κανείς πώς έχει εξελιχθεί το πρόγραμμά μας για την υποστήριξη της δημοκρατίας, της ανεκτικότητας και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των λαών εδώ και περίπου τριάντα χρόνια. Χαίρομαι που το επόμενο έτος θα καλωσορίσω νέους ανθρώπους από περισσότερες από 40 χώρες, οι οποίοι ανεξαρτήτως της καταγωγής και των πολιτικών ή θρησκευτικών τους πεποιθήσεων ενστερνίζονται τις αρχές αυτές. Με την υποδοχή της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας στην οικογένεια της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS) εμείς, οι βουλευτές, αναγνωρίζουμε για άλλη μια φορά την ευθύνη που φέρουμε για την περιοχή αυτή και ευχόμαστε να συμβάλλουμε ενεργά στην ανάπτυξή της», εξήγησε ο κ. Bernhard Schulte-Drüggelte της Ένωσης των δύο Συντηρητικών κομμάτων της Γερμανίας, CDU/CSU, και εισηγητής για τα Διεθνή Προγράμματα Ανταλλαγής της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής.

Το πρόγραμμα διεξάγεται από το 1986 και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από την 1η Μαρτίου έως την 31η Ιουλίου σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Βερολίνου.

Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να υπερβαίνουν το τριακοστό έτος της ηλικίας τους, ενώ προϋπόθεση είναι να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης και άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας.

Η υποτροφία περιλαμβάνει μηναία αποζημίωση 450 Ευρώ, δωρεάν διαμονή καθώς και ασφαλιστική κάλυψη ασθενείας, ατυχήματος και αστικής ευθύνης.

Επιπλέον, η υποτροφία καλύπτει τα έξοδα μετάβασης προς και από το Βερολίνο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην αντίστοιχη Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη χώρα τους, καθώς και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής: http://www.bundestag.de/ips

Πηγή: Φωνή Λεμεσού

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending