fbpx

UCY: Βιοιατρική Μηχανική – Προκήρυξη θέσεων!

 Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου για 20 θέσεις στο Δευτερεύον Διατμηματικό/Διασχολικό Πρόγραμμα στη Βιοϊατρική Μηχανική για έναρξη το Χειμερινό Εξάμηνο 2014-15. Οι φοιτητές προτρέπονται να μελετήσουν τους κανόνες για τα Διατμηματικά Προγράμματα Σπουδών, κεφάλαιο Α, Πρωτεύον – Δευτερεύον πρόγραμμα σπουδών προτού υποβάλουν αίτηση. Οι κανόνες και η αίτηση βρίσκονται μετά το τέλος της Ανακοίνωσης.

Το Πρόγραμμα προσφέρεται με συνεργασία των Τμημάτων Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής (ΜΜΚ), Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), Επιστημών Πληροφορικής (ΕΠΛ) και Βιολογικών Επιστημών (ΒΙΟ).

Η Βιοϊατρική Μηχανική (ΒΜ ή Biomedical Engineering) είναι ένας κλάδος ο οποίος προάγει την παραγωγή γνώσης στη μηχανική και θετικές επιστήμες και βελτιώνει την ανθρώπινη υγεία μέσα από διεπιστημονικές δραστηριότητες, οι οποίες συνδυάζουν τεχνικές μηχανικής και ανάλυσης με Βιοϊατρικές επιστήμες και κλινικές πρακτικές. Περιλαμβάνει:

1. Την παραγωγή γνώσης και την κατανόηση των ζώντων οργανισμών μέσα από καινοτόμες και ουσιαστικές εφαρμογές πειραματικών και αναλυτικών τεχνικών από τη Μηχανική και τις Επιστήμες

2. Την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, αλγορίθμων, διαδικασιών και συστημάτων τα οποία να προωθούν την ανάπτυξη της βιολογίας και της ιατρικής και να βελτιώνουν το τομέα της παροχής υγείας.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 05 Σεπτεμβρίου 2014 στην κα Μαρία Μάρκου, Γραμματεία του Τμήματος ΜΜΚ, Λεωφ. Αγλαντζιάς 91, 5ος Όροφος, τηλ. 2289 2248 ή στο markou.maria@ucy.ac.cy

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως αποτείνεστε στους πιο κάτω:

  • Αναπλ. Καθ. Μιχάλης Αβερκίου (Τμήμα ΜΜΚ), maverk@ucy.ac.cy
  • Αναπλ. Καθ. Κώστας Πίτρης (Τμήμα ΗΜΜΥ), cpitris@ucy.ac.cy
  • Καθ. Κώστας Παττίχης (Τμήματα ΕΠΛ και ΒΙΟ), pattichi@ucy.ac.cy
  • Επικ. Καθ. Βασίλειος Προμπονάς (Τμήμα ΒΙΟ), vprobon@ucy.ac.cy

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending