fbpx

10+1 φαγητά που πρέπει να μάθεις να μαγειρεύεις!

Ακόμα και για εκείνους ή εκείνες που δεν τα πάνε καλά με την κουζίνα κι έχουν αποφασίσει πως η κατσαρόλα δεν κάνει για αυτούς, υπάρχουν ωστόσο κάποια φαγητά που δεν γίνεται να μην γνωρίζουν τον τρόπο παρασκευής τους. Είναι ιδανικά για αρχάριους στην κουζίνα, είναι νόστιμα, απλά, εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους, είναι υγιεινά και ιδανικά για εκείνους που προσέχουν τη σιλουέτα τους, αλλά και οικονομικά.

 

1. Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες      

kotopoulo1

 

Είναι μαμαδίστικο, είναι νόστιμο, είναι υγιεινό, είναι οικονομικό, μα πάνω από όλα είναι εύκολο. Δεν χρειάζονται πολλά -πολλά, τα πλένεις, τα βάζεις όλα μαζί στο ταψί, με λάδι και αλατοπίπερο και στο τέλος προσθέτεις λεμονι με ρίγανι ή θυμάρι. Αυτό ήταν.  

 

 

2. Λαχανικά ψητά ή στον ατμό      

laxa

Εύκολο φαγητό και προ πάντων υγιεινό. Το μόνο τρικ που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι να ψάξετε από τα λαχανικά που θα επιλέξετε να ψήσετε ή να βράσετε ποια χρειάζονται περισσότερη ώρα μαγειρέματος, ώστε να τα βάλετε νωρίτερα στη φωτιά. Κατά τα άλλα αλατάκι, λεμονάκι και λίγο λαδάκι θα τους δώσουν την απαραίτητη νοστιμάδα.  

 

3. Μακαρόνια στο φούρνο με τυρί, ένα απλό σουφλέ κοινώς    

makaronia fourno

Ενδείκνυται για να εντυπωσιάσετε καλεσμένους από το να τους βγάλετε μια ξερή πίτσα που θα παραγγείλετε. Απαραίτητα εφόδια ένα πυρέξ, και φυσικά μακαρόνια και τυρί της αρεσκείας σας. Προτιμητέο το γκούντα.  

 

4. Μπριζόλα μοσχαρίσια      

mpri

Είναι και νόστιμες και μαλακές. Μαγειρεύονται και στο τηγάνι και στον φούρνο. Μία στις τόσες δεν είναι και τόσο κακό να κάνετε καμιά παρασπονδία και αντί για λάδι να προτιμήσετε το βούτυρο.  

 

5. Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας      

makaronia

Είναι από τα πιο εύκολα φαγητά που και χρόνο δεν απαιτούν για την προετοιμασία και σε χορταίνουν.  

 

6. Ομελέτα      

omeleta

Κάντην λίγο πιο γκουρμέ από αυτή της μαμάς. Αντί για μπέικον ή ζαμπόν, επίλεξε ντοματίνια και πράσινα λαχανικά που ταιριάζουν με ένα τυρί γκούντα ή φέτα. Α, μην ξεχάσεις τα αυγά.  

 

 

7. Τηγανίτες με μέλι  

tiganites

Τι πιο εντυπωσιακό και χορταστικό για ένα κυριακάτικο πρωινό, από αφράτες τηγανίτες με μέλι; Αλεύρι να έχεις στο σπίτι και είσαι έτοιμος…  

 

 

8. Μπέργκερ      

burger

Το μυστικό είναι στο μπιφτέκι. Να είναι αφράτο και ζουμερό. Το καλό με το σπιτικό μπέργκερ είναι σου προσφέρει την αίσθηση του fast food με υλικά όμως που τα έχεις ο ίδιος ή η ίδια επιλέξει.  

 

9. Αρακάς -Φασολάκια      

arakas

Είναι ιδανικά για το καλοκαίρι και σου προσφέρουν την επιλογή αν δεν τα πας καλά με τις σάλτσες να συνδυαστούν με σαλάτα με λαδολέμονο.  

 

10. Ρύζι      

rizi

Εύκολο, γρήγορο, πάει με όλα. Ακόμα και με τη γρίπη.

 

 

11. Κέικ      

cake

Μπορεί να γίνει το ιδανικό επιδόρπιο ή το τέλειο συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ ή τσάι. Ένα απλό κέικ βανίλια ή πορτοκάλι είναι μια γρήγορη κι εύκολη λύση.

Πηγή: iefimerida.gr

Επειδή ξέρουμε ότι σου ανοίξαμε την όρεξη, ρίξε μια ματιά και στο άρθρο: Top 10 καλοκαιρινοί “πειρασμοί”!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending