fbpx

Όταν τα χόμπι μας γίνονται η βασική μας ασχολία!

Σκέφτηκες ποτέ, ότι τα χόμπι σου θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βασική σου ασχολία; Κι όμως θα μπορούσαν! Άλλωστε στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι αυτό κάνουν. Μάλιστα, κερδίζουν αρκετά χρήματα και συγχρόνως κάνουν αυτό που τους εκφράζει.

Άσε που μπορείς να δουλεύεις από το σπίτι και να χρησιμοποιείς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να δημιουργήσεις τη δική σου ιστοσελίδα, όπου θα προβάλλεις την δουλειά σου.

pop-up-retail-store

Ακόμη, μπορείς να λαμβάνεις μέρος σε pop-up-markets,  τα οποία διοργανώνονται στα κέντρα των πόλεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή σε διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή σου. Με αυτό τον τρόπο, προβάλλεις τη δουλειά σου και συγχρόνως κερδίζεις και χρήματα από τις πωλήσεις των προϊόντων σου!

Πιο κάτω συγκέντρωσα μερικά από τα χόμπι, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βασική σου ασχολία. Για να μην τα πολυλογώ όμως, πάμε να τα δούμε.

 

1. Διακοσμήσεις:

διακόσμηση-με-παλιές-βαλίτσες5  diakosmisi-mpalkoniou4

Αν είσαι από  τους ανθρώπους που πάντοτε έχουν πρωτότυπες ιδέες για διακόσμηση και δίνουν λύση συχνά σε τέτοια ζητήματα με τις έξυπνες ιδέες τους, τότε αυτή η δουλειά σου ταιριάζει. Μπορείς να αναλάβεις τη διακόσμηση σπιτιών, πάρτυ, βαφτίσεων ή ακόμη και γάμων.

 

2. Μουσική:

singing

Από μικρός/ή ασχολήθηκες με τη μουσική ή το τραγούδι; Αν η απάντηση είναι ναι τότε έχεις την ευκαιρία αν αυτό σε εκφράζει, να ασχοληθείς και επαγγελματικά με τη μουσική είτε διδάσκοντας αν έχεις πτυχίο μουσικής ή να φτιάξεις το δικό σου συγκρότημα μαζί με φίλους σου, οι οποίοι σίγουρα ασχολούνται με τη μουσική και να παίζετε σε διάφορες μουσικές σκηνές ή/και εκδηλώσεις.

 

3. Χορός:

dance

Από παιδί έμαθες χορό και έχεις βρε παιδί μου το μικρόβιο του χορευτή και νιώθεις ότι μπορείς να το μεταδώσεις και σε άλλους. Μπορείς λοιπόν, να αρχίσεις να διδάσκεις χορό!

 

4. Σχεδιαστής/στρια ρούχων:

rouxa

Ακόμη, αν αγαπάς την μόδα, μπορείς να ασχοληθείς μ’ αυτή είτε σχεδιάζοντας ή ράβοντας ρούχα σε μοντέρνα ή κλασσική γραμμή!

 

5. Χειροτεχνίες:

handmade jewelleries   handmade bag

Αν πάλι πιάνει το χέρι σου, δίνεις έμφαση στην λεπτομέρεια και έχεις γούστο, τότε μπορείς να ασχοληθείς με την κατασκευή κοσμημάτων, τσαντών, παπουτσιών και ό,τι άλλο σκεφτείς.

 

6. Μαγειρικές τέχνες:

foods  sweets

Πέρα από αυτά, είσαι αστέρι είτε στη μαγειρική ή την ζαχαροπλαστική. Έφτασε λοιπόν η στιγμή να δείξεις το ταλέντο σου και σε άλλους ανθρώπους. Άρχισε πρώτα από φίλους και συγγενείς, αν μείνουν ευχαριστημένοι τότε συνέχισε!

 

7. Έπιπλα-παλετοκατασκευές:

epipla-paletes  10401471_1573273159565977_6528392067629043855_n

Τέλος, αν έχεις αρκετές παλέτες, φαντασία και είσαι τύπος που αυτοσχεδιάζει, μπορείς να φτιάξεις μόνος σου έπιπλα από παλέτες και να τα πωλήσεις, αφού τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει must item, τόσο για εσωτερικούς, όσο και για εξωτερικούς χώρους!

Καλή επιτυχία και καλές δουλειές! 🙂

Ίσως σε ενδιαφέρει και το σχετικό άρθρο: 5 δημιουργικές συνήθειες για τον ελεύθερο σου χρόνο το καλοκαίρι

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending