fbpx

Μοιάζουμε γενετικά με τους φίλους μας!

Μοιάζουμε γενετικά περισσότερο με τους φίλους μας παρά με οποιονδήποτε άγνωστο. Αυτό είναι το συμπέρασμα δύο ερευνητών που μελέτησαν το γενετικό προφίλ 2.000 ανθρώπων.

Πιο συγκεκριμένα, το ερευνητικό δίδυμο έφτασε στο συμπέρασμα πως δύο άτομα που είναι φίλοι μεταξύ τους παρουσιάζουν 0,1% περισσότερη ομοιότητα στο γενετικό τους υλικό σε σχέση με έναν άγνωστο. Κι αν αυτό το ποσοστό σας φαίνεται αμελητέο, σημειώνουν πως τόση είναι και η ομοιότητα μεταξύ δύο τέταρτων ξαδερφιών.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences) αλλά έγινε δεκτή με ποικίλες αντιδράσεις και κριτική ματιά από την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα.

Travel-With-Friends2-600x450

Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο μελέτης καρδιολογικού περιεχομένου. Ο δρ Τζέιμς Φάουλερ και ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής του Γέιλ Νικόλας Χριστάκης ανέλυσαν 500.000 γενετικούς δείκτες για να φτάσουν στα παραπάνω συμπεράσματα, που όπως λένε είναι λογικό να εγείρουν ερωτήματα στον επιστημονικό κόσμο.

Οι δύο ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στην καρδιολογική μελέτη, πέραν όλων των άλλων, να τους αποκαλύψουν την ταυτότητα των καλύτερων τους φίλων, οι οποίοι συμμετείχαν επίσης στο πείραμα, κι έτσι κατάφεραν να συγκρίνουν τα γενετικά τους προφίλ. «Δεν υποστηρίζουμε ότι βρήκαμε το γονίδιο της φιλίας, αλλά μιλάμε για γενικότερα δομικά χαρακτηριστικά του γονιδιώματος», δήλωσε ο δρ. Φάουλερ στο BBC. 


                                                                                                            Πηγή: www.in2life.gr

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending