fbpx

Τα 5 πιο συχνά λάθη πριν και κατά τη διάρκεια μιας σχέσης!

Πόσες φορές θα ήθελες να πάρεις το χρόνο πίσω και να αλλάξεις κάτι που έκανες σε μια σχέση σου; Είτε είσαι ακόμη σε αυτή, είτε όχι ή ακόμα αν έχεις χωρίσει, γνωρίζεις πολύ καλά ότι τα “λάθη” είναι αναπόφευκτα. Σίγουρα δεν μπορείς να πατήσεις rewind, αλλά μπορείς έστω να μην τα επαναλάβεις:

 

1. Σχετικά με το χαρακτήρα και την εξωτερική εμφάνιση

romantic-man-on-date

  • Πριν: Μπορεί να παρουσιάζεις κάτι για να εντυπωσιάσεις. Όχι απαραίτητα κάτι που δεν είσαι (αν και αρκετοί το κάνουν κι αυτό). Είναι λογικό, θέλεις να δείξεις τα “καλά χαρτιά” σου, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Σκέψου όμως πως στην πορεία θα πρέπει να συνεχίζεις να τα δείχνεις.
  • Κατά τη διάρκεια: Ενώ βρίσκεσαι στη σχέση σου, μη (παρα)φανερώσεις τον εαυτό σου. Η υπερβολική οικειότητα και άνεση μπορεί κάποτε να απομακρύνουν τον άλλο, παρά να τον φέρουν πιο κοντά σου. Επίσης, μην αμελείς την εξωτερική σου εμφάνιση. Επειδή είσαι με κάποιον, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθησυχάζεσαι.

 

2. Σχετικά με τις κοινές εξόδους

download

  • Πριν: Θέλεις να πάτε στους πιο όμορφους τόπους, να ξεσκάσετε το καλοκαίρι, να φάτε σε εστιατόρια ή να πάτε σε συναυλίες. Όλα αυτά μαζί.
  • Κατά τη διάρκεια: Θέλετε να περνάτε χρόνο μαζί, αλλά δεν σας χαλά να μείνετε και στο σπίτι. Φτάνει να είστε μαζί. Προσοχή: η ρουτίνα πολλές φορές αλλοιώνει τη σχέση. Μη ξεχνάτε να κάνετε ακόμα διαφορετικά πράγματα μαζί, εμπλουτίζοντας τη σχέση σας.

 

3. Σχετικά με τους φίλους σαςbest-friend-v-bf

  • Πριν: Θέλεις να γνωρίσεις το/τη σύντροφό σου στους πιο στενούς σου φίλους, όπως επίσης θέλεις να σε γνωρίσει και να περνάτε όλοι μαζί ευχάριστα όποτε τύχει.
  • Κατά τη διάρκεια: Σου έρχεται η ανάγκη να φανερώσεις ποιους από τους φίλους συμπαθείς και ποιους όχι. Πες λόγω άνεσης (βλ. σημείο 1) πες λόγω ειλικρίνειας, αναφέρεσαι σε πρόσωπα που αντιπαθείς. Πρόσωπα που όμως είναι σημαντικά για τον άλλον. Κάνε κάποιες υποχωρήσεις και τουλάχιστον προσποιήσου για το καλό του άλλου πως είσαι εντάξει.

 

4. Σχετικά με την έκφραση συναισθημάτων

a-man-kissing-a-woman

  • Πριν: Θέλεις να βλέπεις συνεχώς τον άλλον, να είστε μαζί, να δίνεις χωρίς περιορισμούς φιλιά κι αγκαλιές και όπου σας βγάλει.
  • Κατά τη διάρκεια: Δεν μοιράζεσαι συνεχώς και δημόσια ένα φιλί, μια αγκαλιά, παρά όταν είστε μόνοι. Σκέφτεσαι πως δεν είναι ανάγκη να “διαφημίζετε” τη σχέση σας. Ίσως όμως αυτή η διαφήμιση, είναι μια επιβεβαίωση πως θέλεις να είσαι με τον άλλον και δε σε νοιάζει τι θα πουν οι υπόλοιποι. Μη ξεχνάς να δείχνεις και να χαίρεσαι που έχεις το/τη σύντροφό σου. Εξάλλου, ποιος  δε θέλει να νιώθει ξεχωριστός;

 

5. Σχετικά με σημαντικές αποφάσεις

bigstock-A-man-and-a-woman-thinking-31181906

  • Πριν: Θα σκεφτείς αν θέλεις να περάσει η γνωριμία σας στο επόμενο στάδιο της σχέσης. Θα λάβεις υπόψη το μέλλον ή τη στιγμή; Θα πρέπει να συζητήσεις με τον άλλον αν και εκείνος/η σε βλέπει όπως εσύ αυτόν/ή.
  • Κατά τη διάρκεια: Θα έρθει κάποια στιγμή που τα πράγματα θα σοβαρέψουν. Είτε λόγω του κοινωνικού σου περίγυρου είτε λόγω των δικών σου αναγκών. Μην αμελείς να συζητάς ό,τι σκέφτεσαι με το σύντροφό σου και να μην το κρατάς μέσα σου. Αν πραγματικά θέλεις να πετύχει η σχέση σας, να σκέφτεσαι σαν 2, παρά σαν μονάδα πλέον. Αλλιώς το παιχνίδι είναι χαμένο.

 

Μη ξεχνάς πως τα “λάθη” είναι πράξεις που ουσιαστικά σου μαθαίνουν κάτι. Αν όμως επιμένεις σε κάτι που μόνο αρνητικά αποτελέσματα σου έχει φέρει, τότε το “λάθος” θα επαναληφθεί και στο μέλλον και δεν θα σου γίνει ποτέ μάθημα. Good luck!

– Thank you Χ. Ν. για την ιδέα του άρθρου 😉

Αν χρειάζεσαι λίγη έξτρα βοήθεια, τότε μη ξεχάσεις το βοηθητικό άρθρο: Αν οι σχέσεις έρχονταν με… οδηγίες χρήσης!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending