fbpx

Παγκόσμια διάκριση της Κύπρου, από φοιτητές Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας!

Σημαντική παγκόσμια διάκριση πέτυχε για πρώτη φορά η Κύπρος στο Διεθνή Διαγωνισμό Τεχνολογίας Imagine Cup τον οποίο διοργανώνει η Microsoft για 12η συνεχόμενη χρονιά. Η κυπριακή αποστολή κέρδισε το “Facebook Creativity Award” με την τεχνολογική της πρόταση, LADYBUG.

Μέσω του Imagine Cup η Microsoft, με σύνθημα “Dream it, Build it, Live it”, προωθεί νέες ιδέες και ενθαρρύνει φοιτητές να ξεπεράσουν τα όρια τους και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που έχουν σήμερα και στο μέλλον. Οι φοιτητές προγραμματιστές παίζουν τεράστιο ρόλο στην προώθηση τεχνολογικών καινοτομιών με τρόπους που αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύουμε, ζούμε και παίζουμε. Το πρόγραμμα Imagine Cup της Microsoft έχει στόχο την ενδυνάμωση ακόμη περισσότερων φοιτητών, σε νεαρότερες ηλικίες, με την τεχνολογία, τις δεξιότητες και τα μέσα που χρειάζονται για να κτίσουν μια μακροπρόθεσμη σχέση με την τεχνολογία, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη της νέας γενιάς καινοτόμων επαγγελματιών.

413

Στο διαγωνισμό, που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών, οι ελπίδες της Κύπρου στηρίχθηκαν στην ομάδα από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με το όνομα “IJ Developers”. Η ομάδα παρουσίασε την καινοτόμα εφαρμογή LADYBAG η οποία εντυπωσίασε τους κριτές. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω βλάβης στη συσκευή που συνέβη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς τις ΗΠΑ, η κυπριακή ομάδα, που αποτελείται από τους φοιτητές Γρηγόρη Vishnumolakala, Pooya Charmarai Tohidi, Seyed Hessan Adnani Hosseini και Ali Tayari, με μέντορα τον τελειόφοιτο στον κλάδο Engineering του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Γιώργο Θεοχάρους, κατάφερε να είναι ανάμεσα στους τρεις νικητές των βραβείων των χορηγών.

Η τεχνολογική πρόταση LADYBUG αποτελεί μια έξυπνη λύση που προσφέρει αισθητή μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια, οργανισμούς και επιχειρήσεις, μέσα από ένα σύστημα άμεσης παρακολούθησης και ελέγχου των ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας εφαρμογής (application) και μιας συσκευής που ονομάστηκε “Leaf”, στην οποία συνδέονται οι ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού. Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει μέσω διαδικτύου, κινητής συσκευής ταμπλέτας ή τηλεφώνου. Πέραν της εφαρμογής, οι χρήστες του LADYBUG θα έχουν στη διάθεσή τους τις απαραίτητες τεχνολογίες έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία των συσκευών, έχοντας παράλληλα πρόσβαση σε έξυπνες λύσεις και συμβουλές για οικονομική λειτουργία. Επιχειρηματικά, οι δημιουργοί του LADYBUG θα επωφελούνται από ένα μικρό ποσοστό από τη μείωση του κόστους στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού.

Ο Product Marketing Manager (Server and Tools) της Microsoft, Βαλεντίνος Γεωργιάδης, δήλωσε: «Η Microsoft είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε από δύο καινοτόμους φοιτητές με μεγάλες φιλοδοξίες. Με τον διαγωνισμό Imagine Cup, η Microsoft προσπαθεί να ενθαρρύνει νεαρούς να καινοτομήσουν στον τομέα της τεχνολογίας, με τη δημιουργία εφαρμογών και νέων ιδεών χωρίς όρια. Η εταιρεία μας θέλει να ενώσει φοιτητές από όλο τον κόσμο με τελικό στόχο να προωθήσει τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα σε διεθνές επίπεδο».

Ο επικεφαλής της ομάδας “IJ Developers”, Pooya Charmarai Tohidi, δήλωσε σχετικά: «Ήταν ο καλύτερος διαγωνισμός για StartUp που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που πιστεύουμε κάθε φοιτητής πρέπει να έχει στη ζωή του. Ο διαγωνισμός ήταν πραγματικά μοναδικός και ευχαριστούμε θερμά τη Microsoft γι’ αυτή την ευκαιρία. Το βραβείο που έχουμε κερδίσει θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε την ιδέα μας σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι μια καινούρια αρχή για όλη την ομάδα».

Συνολικά 34 ομάδες φοιτητών, εκπροσωπώντας 34 χώρες, διαγωνίστηκαν στον Παγκόσμιο Τελικό αφού κέρδισαν στους εθνικούς και διαδικτυακούς διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο. Η Microsoft παρέδωσε χρηματικά και άλλα βραβεία στις ομάδες που νίκησαν, αξίας πέραν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων κατά τη διάρκεια του ετήσιου προγράμματος Imagine Cup. Άλλα βραβεία περιλαμβάνουν boot camps, ταξιδιωτικά πακέτα και διαμονή, και έπαθλα για τους νικητές του Παγκόσμιου Τελικού.

Μεγάλοι νικητές της διοργάνωσης ήταν η ομάδα της Αυστραλίας, με το project Eyenaemia, με το οποίο ο χρήστης, βγάζοντας μια φωτογραφία selfie, μπορεί να εξακριβώσει αν πάσχει από αναιμία, χωρίς να χρειάζονται αιματολογικές αναλύσεις.

Νικητές του Παγκόσμιου Τελικού του Imagine Cup

Οι νικητές του 12ου Imagine Cup είναι οι εξής:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Imagine Cup World Champion:

  • Τρόπαιο Imagine Cup και συνάντηση με τον Bill Gates: Ομάδα Eyenaemia, Αυστραλία, Project: Eyenaemia. Νικητής της κατηγορίας World Citizenship.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Κατηγορία Παιχνίδια:

  • Πρώτη θέση, χρηματικό βραβείο $50,000 και συμμετοχή στο PAX Boot Camp: Ομάδα Brainy Studio, Ρωσία, Project: TurnOn
  • Δεύτερη θέση, χρηματικό βραβείο $10,000: Ομάδα Bomon, Κορέα, Project: Under Bed
  • Τρίτη θέση, χρηματικό βραβείο $5,000: Ομάδα Illogic, Αίγυπτος, Project: Puppy in Bubble

Κατηγορία Καινοτομία:

  • Πρώτη θέση, χρηματικό βραβείο $50,000 και συμμετοχή στο Microsoft Ventures Boot Camp: Ομάδα Estimeet, Νέα Ζηλανδία, Project: Estimeet
  • Δεύτερη θέση, χρηματικό βραβείο $10,000: Ομάδα Tep, Ουγγαρία, Project: Tep
  • Τρίτη θέση, χρηματικό βραβείο $5,000: Ομάδα Butterfly, Μπαχρέιν, Project: Nail Polish Mixer

Κατηγορία World Citizenship:

  • Πρώτη θέση, χρηματικό βραβείο $50,000 και συμμετοχή στο Microsoft YouthSpark Boot Camp: Ομάδα Eyenaemia, Αυστραλία, Project: Eyenaemia
  • Δεύτερη θέση, χρηματικό βραβείο $10,000: Ομάδα SMART crew, Ταϊβάν, Project: Versatility of Usens: From Lab to Life
  • Τρίτη θέση, χρηματικό βραβείο $5,000: Ομάδα Access Earth, Ιρλανδία, Project: Access Earth

Στην Κύπρο, οι εθνικοί τελικοί του Imagine Cup διοργανώνονται από τη Microsoft και φέτος πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη της εταιρείας WARGAMING η οποία εξειδικεύεται στον τομέα διαδικτυακών παιχνιδιών, επιτρέποντας στους “IJ Developers” να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Παγκόσμιο Τελικό στο Seattle.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό τεχνολογίας Imagine Cup, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.imaginecup.com

Πηγή: sigmalive.com

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
15,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending