fbpx

Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας

Η αναζήτηση εργασίας στις μέρες μας είναι μια πρόκληση. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, συστηματικότητα και λίγη τύχη. Πιο κάτω σας προτείνουμε ένα σχέδιο δράσης για να αυξήσετε τις πιθανότητες να βρείτε κάποιες κενές θέσεις και να σας καλέσουν για συνέντευξη κτλ.

 

Προσωπικές Γνωριμίες

Πολλές θέσεις εργασίας (οι περισσότερες) δε διαφημίζονται ποτέ! Οι υποψήφιοι μαθαίνουν για αυτές από φίλους, συγγενείς, γνωστούς, γείτονες, τυχαίες συναντήσεις, καθηγητές, κ.α. Βεβαιωθείτε ότι όλοι αυτοί γνωρίζουν ότι ψάχνετε για δουλειά.

 

Απευθείας Επικοινωνία με Πιθανούς Εργοδότες

Από τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους. Μπορείτε να βρείτε πολλούς υποψήφιους εργοδότες είτε από τηλεφωνικούς καταλόγους, τον Χρυσό Οδηγό και τις ιστοσελίδες τους είτε από τους διάφορους επαγγελματικούς συνδέσμους. Επίσης, είναι πολύ χρήσιμο να εγγραφείτε σε επαγγελματικούς συνδέσμους του κλάδου σας, να παρευρίσκεστε σε εκδηλώσεις τους, να παίρνετε τα περιοδικά τους κτλ. Μπορείτε να αποστείλετε το βιογραφικό σας μαζί με μια συνοδευτική επιστολή (ακόμα και αν δεν υπάρχει κενή θέση), και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε και τηλεφωνικά για να βεβαιωθείτε ότι το πήραν και να προσπαθήσετε να κλείσετε και ένα ραντεβού για γνωριμία.

Jobs news avatar

Υπηρεσίες Γραφείου Σταδιοδρομίας

Βεβαιωθείτε ότι ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις του Γραφείου Σταδιοδρομίας, όπως τις Ημέρες Σταδιοδρομίας και τις παρουσιάσεις από επιχειρήσεις. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια για τη σύνταξη βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής. Όταν αποφοιτήσετε, μπορείτε να αφήσετε/στείλετε το βιογραφικό σας στο Γραφείο Σταδιοδρομίας, για να το προωθούμε σε εργοδότες που θα ενδιαφέρονται.

 

Ειδικά ένθετα εφημερίδων

  • Πολίτης: ειδικό ένθετο «Θέσεις Εργασίας» κάθε Τρίτη. Μπορείτε να το βρείτε και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα: www.politisnews.com
  • Φιλελεύθερος: ειδικό ένθετο «Καριέρα» κάθε Τετάρτη. Μπορείτε να το βρείτε και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα: www.philenews.com
  • Σημερινή: ειδικό ένθετο «Καριέρα και Εργασία» κάθε Κυριακή. Μπορείτε να το βρείτε και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα: www.sigmalive.com/simerini
  • Όλες οι καθημερινές εφημερίδες έχουν σελίδες με καταχωρημένες αγγελίες.

 

Όταν δείτε μια αγγελία, μη χάνετε χρόνο διότι οι θέσεις μπορεί να πληρώνονται γρήγορα. Επίσης, να κρατάτε αρχείο με τις αγγελίες για τις οποίες στείλατε βιογραφικό ή αίτηση, σημειώνοντας κάποιες λεπτομέρειες για τα απαιτούμενα προσόντα, δεξιότητες κλπ. Μπορεί να σας φανούν χρήσιμα σε μια μελλοντική επικοινωνία, ή και σε μια συνέντευξη.

 

Ιστοσελίδες Εξεύρεσης Εργασίας

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες όπου μπορείτε να αναρτήσετε το βιογραφικό σας δωρεάν αλλά να δείτε και αναρτημένες αγγελίες. Απλά αναζητήστε τις στο διαδίκτυο με “φράσεις κλειδιά” όπως: jobsinCyprus.

 

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (www.mlsi.gov.cy) μπορείτε να βρείτε κατάλογο με όλα τα αδειούχα γραφεία εξευρέσεως εργασίας.

 

Επαγγελματικοί Σύνδεσμοι

Γραφτείτε στους επαγγελματικούς συνδέσμους του κλάδου σας, αποταθείτε σε επιμελητήρια, διαβάζετε τις εκδόσεις τους και παρακολουθείστε σεμινάρια και εργαστήρια που διοργανώνουν. Με αυτό τον τρόπο μεγαλώνετε το δίκτυο γνωριμιών σας και ενισχύετε σημαντικά τις πιθανότητες να μάθετε για κάποια κενή θέση εργασίας.

 

Υπουργείο Εργασίας

Οι Υπηρεσίες Απασχόλησης του Τμήματος Εργασίας προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες μέσω των Επαρχιακών Γραφείων Εργασίας. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

  • Εξεύρεση και τοποθέτηση σε κατάλληλη εργασία
  • Συμβουλές και πληροφορίες για τα επαγγέλματα και τις προοπτικές τους
  • Πληροφορίες για τις ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης, εκπαίδευσης και ανέλιξης σε διάφορα επαγγέλματα
  • Πληροφορίες για τους όρους απασχόλησης και την εργατική νομοθεσία

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.mlsi.gov.cy.

 

Για εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορείτε να βρείτε πολλές και χρήσιμες πληροφορίες στην ιστοσελίδαν www.ec.europa.eu/eures.

 

Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

Η ΑνΑΔ προσφέρει Σχέδιο για πρόσληψη και κατάρτιση αποφοίτων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα www.hrdauth.org.cy.

Πηγή: Γραφείο Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Κύπρου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending