ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: «Ρε, εφκήκαν τα μαθήματα μας, είδες τα;»
Ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού, το πανεπιστήμιο φροντίζει να μας υπενθυμίσει την ύπαρξή του, βγάζοντας τα αναμενόμενα ωρολόγια προγράμματα.
Fact 1: Απέναντι η θάλασσα και δίπλα το φραπέ και ξαφνικά το μάτι πέφτει πάνω στο 9:00 (βλ. ώρα έναρξης μαθήματος) ή ακόμα και στο 8:30 (begging for mercy!!!). Αμέσως κάμνεις εικόνα τον Τσουρούλλη να ανακοινώνει: Χάθηκαν τα ίχνη λουόμενου νεαρού φοιτητή σε θάλασσα του Πρωταρά, κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες – η υπόθεση διερευνάται…
Fact 2: Προσπαθείς απεγνωσμένα να βρεις ένα επιλεγόμενο μάθημα που να “καταπίνεται” κι όταν αντιλαμβάνεσαι πως ούτε και φέτος θα δεις προκοπή, ψάχνεις άμεσα τον κοντινότερο ώμο για να θρηνήσεις και να πεις τον πόνο σου, φανταζόμενος πως εν ν’ αλλάξει τίποτε έτσι! Εκτός αν ο ώμος που διάλεξες είναι εκείνος του Πρύτανη – πράγμα δύσκολο, βέβαια.
ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: «The Banner Games»
Λίγες μέρες πριν ανοίξουμε και τα ακαδημαϊκά ημερολόγια προστάζουν εγγραφές! Όταν οι φοιτητές ετοιμάζουν λιστούα με τα ΜΑΜ των μαθημάτων στα οποία θέλουν να εγγραφούν, ο κατασκευαστής του banner web γελά σατανικά σ’ ένα υπόνομο γεμάτο υπολογιστές (Ο υπόνομος εν για concept, μην το ψάχνεις!), κάπως έτσι:
Fact 3: Η μέρα των εγγραφών συνήθως μετατρέπεται σε ρινγκ μάχης και ‘γω παρουσιάζω τους 3 κλασσικούς τύπους φοιτητών που θα συναντήσεις:
- Οι ninjas: Εκείνοι που πάντα καταφέρνουν να πάρουν όλα τα μαθήματα που θέλουν. Είδος προς εξαφάνιση, αλλά πίστεψέ το, ζουν ανάμεσά μας!!! *creepy music*
- Οι…”σφύρα μου τζιαι έρκουμαι”: Όσοι ακόμα αναμένουν στην οθόνη ώσπου να επιδιορθωθεί το banner – και είναι πολλοί!
- Οι…αλλού ξημερωμένοι: Εκείνοι που γύρω στις 10 (1 ώρα μετά τη σήμανση συναγερμού) θυμούνται να ξυπνήσουν και να δουν τι απέμεινε από τον τυφώνα Κατρίνα! Μα ήταν σήμερα που εγγραφούμασταν;; 😮
08/09, ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ: «Πού να παρκάρω, τα γέριμα…;»
Έφτασες πανεπιστήμιο. Μπράβο σου. Πάρκαρε τώρα φίλε μου, εδώ σε θέλω!
Fact 4: Αν ονειρεύεσαι μια ωραιότατη θέση υπό σκιά στα πλακόστρωτα πάρκινγκ, εγελάσαν σε. Το πολύ πολύ να καταλήξεις πάλε στο χωράφι σταυρώνοντας το αυτοκίνητό σου 5-6 φορές και κάμνοντας κανένα τάμα στη Παναγία τη Χρυσοσπηλιώτισσα μπας και:
1) χτάρουν σου το
2) κλείσουν σε
3) προσθέσουν στους τροχούς σου εκείνα τα ωραιότατα αξεσουάρ – αλυσίδες.
Πάλε θ’ αργήσεις στο μάθημα, δεν τη γλυτώνεις…
09/09, ΤΡΙΤΗ ΠΡΩΙ:
– Μήλο ή αχλάδι;
– Τι;;;
– Διάλεξε ένα.
– Εεεεε, μήλο.
– Οκ, μάθημα ψυχολογίας it is, then!
Fact 5: Την πρώτη εβδομάδα στο πανεπιστήμιο, νιώθεις λίγο σαν το αδέσποτο, κάτι σαν τη μαππούα του πίνγκ πονγκ – μια ποδά, μια ποκεί.
Εξηγούμαι: Περπατάς για να πας να δεις ένα μάθημα που σου κίνησε την περιέργεια, καθώς συναντάς τον φίλο σου τον Αντρέα στη μέση του δρόμου. «Άτε ρε», λέει σου ο Αντρέας, «έλα μαζί μου και πάω στο τάδε μάθημα, είπαν μου βάλλει καλό βαθμό». Ε και αλλάζεις και ‘συ την πορεία σου και πάεις με τον Αντρέα, ασχέτως αν ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να σου εξηγήσει τι μάθημα εν τούτο που πρόκειται να δείτε.
Στις 12:00 θα πάεις να δεις εκείνο το μάθημα που έκαμνε πέρσι η Μαρία και είπε σου πως δεν έχει καθόλου εργασίες (απαραίτητη προϋπόθεση για σένα), και στις 13:30 θα σε πάρει με το ζόρι ο Χρίστος σε μάθημα στο οποίο θα βαρεθείς τη ζωή σου και θα φύγεις στα πρώτα 10 λεπτά (αφού εν θα σε ξαναδούν), καταλήγοντας στην καφετέρια για φραπέ. Εκεί κάποιον άλλο θα συναντήσεις για να σου προτείνει επιλεγόμενο και η ιστορία συνεχίζεται…
Fact 6: Στα 2 από τα 3 μαθήματα θα βασανίζεις το μυαλό σου με ερωτήματα του τύπου:
1) Τι κάμνω εγώ δαμέ;
2) Τούτοι ούλλοι τι κάμνουν δαμέ;;;
3) Γιατί προσφέρεται ΚΑΝ έτσι μάθημα;
09/09, ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: «Πάμε να κοιτάξουμε μαζί τα Syllabus σας»
Fact 7: Παίρνεις στα χέρια σου το διάγραμμα του μαθήματος. Προσπερνάς τις ώρες γραφείου, τους στόχους μαθήματος, τη διδακτέα ύλη, ρίχνεις μια απειλητική ματιά στην μια-κοπή-και-συνεχίζει-στην-επόμενη-σελίδα-ακόμα βιβλιογραφία και φτάνεις σ’ αυτό που σε καίει πιο πολύ: Την αξιολόγηση.
Τι γράφει το φυλλάδιο VS Τι σκέφτεσαι εσύ
Midterm (Οκ, στανταράκι)
Εργασία 1 (Εργασία 1; Γιατί, έχει και 2..;)
Εργασία 2 (Ώπα, είχε και 2 τελικά)
Εργασία 3 (Εργασία 3; Τι εννοείς εργασία 3;;;)
Ασκήσεις (Ψυχραιμία, breath in και breath out)
Συμμετοχή στο μάθημα (Πππεεε, εχτύπησε τον η πυρά τούτον!)
Παρουσίες (Εεεεε όοοοιι, ούλλα τζι’ ούλλα!)
Τελική εξέταση (Εντάξει, αποτέλειωσες μας)
Αν το συγκεκριμένο μάθημα είναι επιλεγόμενο, αμφιβάλλω αν συγκεντρώθηκες μετά την Εργασία 1, γι’ αυτό σε παραπέμπω στο Fact 8. Αν είναι υποχρεωτικό, η πιο κάτω εικόνα θα σε καλύψει:
ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΩΝ: «Web drop τζιαι κανεί!»
Ε και αφού προηγήθηκε όλη τούτη η έρευνα για τα μαθήματα στα οποία κατάληξες, έρχεται η μέρα των προσθαφαιρέσεων.
Fact 8: Το πιθανότερο εκείνη την ώρα να έχεις μάθημα κι εσύ να μάχεσαι να κάνεις web drop εν ώρα μαθήματος από το smart phone σου (ας εν καλά και τούτα) ή να βουράς στα labs για να κάμεις τη δουλειά σου.
Fact 9:
Το θλιβερό part είναι όταν θέλεις να εγγραφείς σε μάθημα και περιμένεις να ελευθερωθεί καμιά θέση. Από το πρωί ως και τις 12 τη νύχτα, στήνεις καραούλι και κάνεις refresh τη σελίδα κάθε μισό λεπτό, γιατί το είδες πατριωτικά το θέμα. Όταν επιτέλους ανοίξει η θέση και ήσουν εσύ εκείνος που την πρόλαβες, αρχίζει να παίζει η μουσικούα του soundtrack του Star wars (βλ. πιο πάνω video) κι εσύ νιώθεις κάπως έτσι…
Fact 10 (Bonus!): Αν εξαιρέσουμε τα πιο πάνω, όλα καλά. Χαλαρά, αφού ξέρω πόσο πεθυμήσατε μια δωρεάν τυρόπιττα που το FLO Cafe!!! Εεε;
Άντε, και καλή μας αρχή !! 😉