fbpx

Προσωπική ευεξία! 5+1 tips για καλή ζωή!

Το σώμα και ο εαυτός σου είναι δύο πράγματα που σε ακολουθούν παντού… φρόντισε λοιπόν να τα έχεις σύμμαχο και όχι εχθρό! Πάμε να δούμε λοιπόν, μερικά έξυπνα tips!

 

1) Nερό με λεμόνι!

nerolemoni_978237941

Το λεμόνι, υψηλό σε περιεκτικότητα με βιταμίνη c και φυτικές ίνες επιφέρει πολλές ωφέλειες στον ανθρώπινο οργανισμό! Συγκεκριμένα  ένα ζεστό ποτήρι με λεμόνι :

  • Ενισχύει τα ανοσοποιητικό σύστημα εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας του λεμονιού σε βιταμίνη  c
  • Φροντίζει την υγεία του δέρματος καθώς έχει αντιγηραντικές ιδιότητες
  • Βοηθά στην σωστή πέμψη και κατ’επέκταση στην απώλεια βάρους
  • Προλαβαίνει προβλήματα στα νεφρά

Extra tip:  Ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί! Τονώνει και δίνει την ενέργεια για το υπόλοιπο της μέρας!

2) Ύπνος

ypnos-590_b

Ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός στον οργανισμό όσο το νερό και η τροφή! Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του ύπνου το σώμα χαλαρώνει έτσι που οι λειτουργίες να γίνονται πιο ήπιες . Το σώμα σου φαίνεται πιο υγειές και για αυτό χρειάζεσαι τουλάχιστον 6 ώρες ύπνου την ημέρα.

Extra tip: Kαυτό μπάνιο πριν από τον ύπνο για απόλυτη χαλάρωση.

3) Υγιεινό  φαγητό

salat

Η ποιότητα του φαγητού η οποία καταναλώνουμε καθημερινώς έχει διάφορες επιπτώσεις στον ανθρώπινο  οργανισμό.  Για  την καλύτερη υγεία του λοιπόν, θα πρέπει να καταναλώνουμε τροφές χαμηλές σε λιπαρά, περιορισμένα γλυκά, περισσότερα φρούτα, λαχανικά και όσπρια , όπως επίσης και την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται ο οργανισμός καθημερινά.

Extra tip:  Πείτε ΟΧΙ στα τηγανιτά και ΝΑΙ στις σαλάτες!

4) Διώξτε το άγχος!

Το άγχος στις μέρες μας αποτελεί  «ασθένεια» που μαστίζει το ανθρώπινο είδος, καθώς οι επιπτώσεις του είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς. Προσπαθήστε λοιπόν, να απασχολείτε τον εαυτό σας με πιο ουσιαστικά θέματα αποτρέποντας τον  από καταστάσεις άγχους. Είναι σημαντικό να πούμε ότι  το άγχος οφείλεται συχνά για τις διάφορες σοβαρές σωματικές διαταραχές  όπως είναι το έλκος  και η απότομη αυξομείωση του βάρους.

Extra tip:  Όταν βρίσκεστε σε μια «αγχώδη περίοδο» για τον α’ ή τον β’ λόγο, προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που  απολαμβάνετε, σας διασκεδάζουν και σας επιφέρουν γέλιο. Το γέλιο είναι υγεία!!!

5) Ασκηθείτε!

assets_LARGE_t_213761_54281576_type12128

Η άσκηση δυναμώνει τον οργανισμό και κατ’επέκταση  τον καθιστά υγιή.  Μια καθημερινή άσκηση των 20-30 λεπτών είναι αρκετή για να επιφέρει αποτελέσματα. Ε δεν είπαμε  να χτυπιέστε και μανιωδώς  στο γυμναστήριο. Λίγο τρέξιμο σε συνδυασμό με μικρές ασκήσεις διατάσεων είναι υπέρ αρκετές!

Εxtra tip:  Η άσκηση αποτελεί ένα ισχυρό αντιαγχολυτικό μέσο! Χρησιμοποιήστε το!

Ενημερώσου περισσότερο για το τι άλλο μπορείς να κάνεις για καλύτερη ζωή, στο: 4 συνήθειες που επιβαρύνουν την υγεία σου χωρίς να το ξέρεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending