fbpx

CUT: Βράβευση ΤΕΠΑΚ για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

Στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου απονεμήθηκαν 3 βραβεία από τις 8 συνολικά κατηγορίες διάκρισης  για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις, σε ειδική τελετή που διοργάνωσαν ήταν το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, σε  συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.

5

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, ο καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ, παρέλαβε από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Κουγιάλη και από την Επίτροπο Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου τα βραβεία:

  • Πρώτο βραβείο αναθέτουσας αρχής/αναθέτοντος Φορέα για ολοκληρωμένη πολιτική Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων
  •  Βραβείο Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων για αγορές στην κατηγορία μηχανογραφικός εξοπλισμός και ηλεκτρικές συσκευές οικιακής χρήσης μαζί με  το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας.
  •  Βραβείο Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων για αγορές στην κατηγορία κλιματιστικά μαζί με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας

91 93

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2010 εφαρμόζει δικό του Σχέδιο Πρασίνων Δημοσίων Συμβάσεων, ενώ το 2013 καθιέρωσε τη λειτουργία εσωτερικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Πρασίνων Δημοσίων Συμβάσεων στην οποία συμμετέχουν ακαδημαϊκοί και διοικητά στελέχη. Η πρόσφατες βραβεύσεις αποτελούν σημαντικό ορόσημο για τη Περιβαλλοντική Διαχείριση του Πανεπιστημίου αφού με τον πιο επίσημο τρόπο η Πολιτεία και η Κοινωνία επικροτεί τις συλλογικές περιβαλλοντικές προσπάθειες της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΤΕΠΑΚ.

6

Στην τελετή απεύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος και Μέλος του Διαχειριστικού Συμβουλίου του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών, κα Ιωάννα Παναγιώτου και ο κ. Στέλιος Κουντούρης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιων Συμβάσεων εκπροσωπώντας τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας. Παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας, Δρ Ζήνων Αχιλλίδης και στελέχη του Γραφείου Περιβαλλοντική Πολιτικής (green@cut) που είναι το υπεύθυνο γραφείο για τη διαχείριση των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων και της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Buy Smart+ που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερες πληροφορίες για τις Πράσινες Συμβάσεις του Πανεπιστημίου είναι αναρτημένες στην  ιστοσελίδα www.cut.ac.cy/green

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending