fbpx

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου γιορτάζει στις 27 Σεπτεμβρίου την Παγκόσμια Ημέρα του Ινστιτούτου Κομφούκιος

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου γιορτάζει στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, στις 16:00 την Παγκόσμια Ημέρα του Ινστιτούτου Κομφούκιος. Πρόκειται για τη 10η  επέτειο εορτασμού της ίδρυσης του Ινστιτούτου Κομφούκιος.

Η γιορτή θα έχει τη μορφή φεστιβάλ, ανοικτού για το κοινό που θα περιλαμβάνει πολλές κινέζικες δραστηριότητες και φυσικά κινέζικο φαγητό. Στις δραστηριότητες, στις οποίες προσκαλούνται να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, ξεχωρίζουν ο χορός του λιονταριού, το τραγούδι, η καλλιγραφία, το tai chi και τα μαθήματα ζωγραφικής κινέζικων μασκών. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στην πλατεία του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Πανεπιστημιούπολη.

Τα Ινστιτούτα Κομφούκιος είναι μη κερδοσκοπικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί που έχουν καθιερωθεί με σκοπό την προαγωγή της κινεζικής γλώσσας και κουλτούρας ανά τον κόσμο. Κάθε Ινστιτούτο είναι συνέργεια μεταξύ ενός τοπικού Πανεπιστημίου και ενός οργανισμού στην Κίνα. Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ιδρύθηκε στις αρχές του 2014, και είναι απόρροια της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο Πεκίνο.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου  ανήκει πλέον στην οικογένεια των 456 Ινστιτούτων Κομφούκιος και των 713 Τάξεων Κομφούκιος. Στις 27 Σεπτεμβρίου θα γιορτάζουμε ταυτόχρονα μαζί με 123 χώρες ανά τον κόσμο την καθιερωμένη μέρα εορτασμού της ίδρυσης του Ινστιτούτου με σκοπό πάντα την κατανόηση και προσέγγιση της κινεζικής κουλτούρας.

Είσοδος Ελεύθερη. Πληροφορίες: 22894305 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@ucy.ac.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending